Béčko prolomilo domácí prokletí a zvítězilo

02.10.2010 18:15

FC Bílé Podolí B - Horušice 4:0

V 7. kole IV. třídy přivítalo podolské béčko na domácím hřišti mužstvo z nedalekých Horušic. V základní sestavě domácích nastoupili dva navrátilci - jednak Luboš Bíža, který nastoupil na svém obvyklém postu v obraně, a také Marek Semínko, který se postavil do útoku.

Hned od začátku bylo na hřišti i v hledišti znát, že se jedná o derby. Hráči obou celků chodili do soubojů důrazně, ale je třeba dodat, že ne zákeřně. Po úvodním rozehrávání se v 18. minutě dostal do šance Semínko, ale jeho nadějná střela byla zblokována obranou. 21. minuta přinesla první gól - Luboš Bíža naložil s Šilhovu přihrávkou nejlépe jak mohl - místo očekávaného centru zamířil na bránu a míč zapadl přesně k zadní tyči - 1:0. Ve 20. minutě střílel Semínko, ale tentokrát nad. Diváci se fotbalem bavili a tleskali pěkné kombinační akci po ose Šmíd - Novák - Šilha, ale poslední jmenovaný netrefil prázdnou bránu. Domácí v tuto chvíli svůj tlak stupňovali, ale Novákovi v další šanci po Šmídově přiťuknutí střela nesedla. V 34. minutě zahrozili také hosté, ale Červinka nebezpečnou střelu zkrotil. O minutu později mohlo být vyrovnáno, to by ovšem střela horušického hráče nesměla jít do tyče. Ve 40. minutě vyrovnal Šilha poměr tyčí na 1:1, když po rohu trefil hlavou břevno. Poslední šanci prvního poločasu měli hosté - po rychle rozehraném autu se vyznamenal Červinka, když vykryl samostatný nájezd. Poločas tak skončil jednogólovým náskokem podolských.

Druhý poločas nenabídl takové nasazení jako ten první, byl to spíše boj. V 65. minutě se dostal k zakončení Radek Toman, ale z úhlu přestřelil. V 71. minutě potvrdili domácí své vedení - Šilha dorazil rybičkou trestný kop Bíži (viz video) a bylo to 2:0. V 74. minutě se opět zapotil Červinka, který si připsal další úspěšně zlikvidovaný samostatný nájezd. V 78. minutě definitivně rozhodl o osudu utkání Šilha, který zužitkoval Šmídovu přihrávku ke třetímu gólu. Čtvrtý gól přidal Kofroň, který si dobře zpracoval Šilhovu přihrávku a nedal brankáři šanci.

Divácky atraktivní utkání tak skončilo vítězstvím domácích, pro které to byla premiérová výhra v domácím prostředí. Příští týden hraje béčko v neděli 10. 10. od 16:00 ve Žlebech.

Branky: 21. Bíža, 71. a 78. Šilha, 83. Kofroň

Sestava: Červinka - Jakub Fejfar, Šolta, Svoboda, Bíža - Dospěl, Radek Toman, Šmíd, Šilha (80. Heřmánek) - Novák (75. Kofroň), Marek Semínko (68. Karel Weinlich st.)

Fotogalerie: FC BP B - Horušice

Video - gól Martina Šilhy na 2:0

Zpět