Béčko slaví první jarní vítězství, poradilo si s Kluky

03.04.2016 12:59

Bílé Podolí - Kluky 4:3 (2:2)

Za krásného jarního počasí přivítali Podolští na svém hřišti tabulkového souseda. Oběma soupeřům dýchaly na záda sestupové příčky v tabulce III. třídy, tak chtěli Podolští využít domácího prostředí a na jaře poprvé naplno bodovat. To se jim nakonec podařilo, když o výhře rozhodli dobrým vstupem do druhé půle.

První změnu skóre přinesla 11. minuta a trefili se hosté - po samostatném úniku zakončil přesně Bubák - 0:1. Podolská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a už za tři minuty bylo vyrovnáno, když Spáčil využil centru Fejfara - 1:1. V 16. minutě zakončovala zimní posila benaga Vondra těsně vedle. Ve 25. minutě otočil skóre Weinlich, který využil Štočkův přesný centr - 2:1. Ještě do poločasu však hosté vyrovnali - Navrátil se prosadil na 2:2. Do kabin se šlo za remízového stavu.

Podolští, vědomi si důležitosti zápasu, do druhého poločasu vlétli a výsledkem byly dvě branky v soupeřově síti - Jansa se prosadil hlavou po rohu Štočka a o dvě minuty později zakončil kombinaci Vondry se Skalou Horký - 4:2. V 64. minutě mohl zvýšit Doubek, ale míč se odrazil od tyče. V 87. minutě udělal ze závěru drama Šrámek, který šťastně snížil na 4:3, ale Kobylky si již tři body vzít nenechaly.

Diváci viděli 7 branek, což jim muselo zlepšit náladu proti předchozímu domácímu zápasu benaga, který byl bezbrankový. V tabulce se Podolští díky výhře posunuli na 7. místo, které dává mužstvu větší pohodu do dalších klání. Příští zápas odehraje benago na Kaňku, což je kandidát na postup do okresního přeboru. Navíc půjde opět o souběh s áčkem. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 15. Spáčil, 28. Weinlich, 48. Jansa, 50. Horký - 12. Bubák, 37. Navrátil, 88. Šrámek.

Sestava FC: Šmíd - Jansa, Šilha, Lukáš Toman, Jakub Fejfar (40. Jan Švadlenka) - Spáčil, Vondra (74. Bohuslav Šváb), Štoček, Horký (55. Doubek) - Weinlich, Skala.

Rozhodčí: Linhart Zdeněk.

Diváků: 40

Zpět