Béčko zabralo a slaví tři body

17.04.2011 13:59

FC Bílé Podolí B - Zbýšov B 7:0 (3:0)

Rezerva Kobylek měla pro sobotní zápas jasný cíl - zvítězit a nechat zapomenout na poslední dvě utkání, ve kterých utržili dva "tenisové" debakly 2:6 a 1:6.

Domácí diváci hnali hned od začátku svůj tým do útoku a Podolští úvodní tlak přetavili ve vedoucí gól, když si dezorientovaná obrana srazila centrovaný míč do vlastní sítě - 0:1. Domácí nepolevili a Radek Svoboda zvýšil na 2:0 z trestného kopu, tentokrát za přispění nejistého zákroku brankáře. Třetí gól přišel v 18. minutě, kdy se střelou z vápna prosadil Dospěl - 3:0. Podolští si připravovali šance i nadále, ale v zakončení již nebyli tak efektivní, a proto poločas skončil pouze tříbrankovým rozdílem.

Druhý poločas už byl uvolněnější, protože o vítězi bylo prakticky rozhodnuto, a tak Podolští hráli v klidu a snažili se potěšit diváky. Nutno říci, že se jim to dařilo, protože o přihrávky na jeden dotek a krásné akce nebyla nouze. V 53. minutě se protáhl Chmelař kolem obránce, který jej fauloval, a protože to bylo ve vápně, pískala se penalta. Míč si postavil Dospěl, ale trefil pouze tyč a skóre se neměnilo. Změnilo se až v 59. minutě, kdy zakončil jednu z pohledných akcí Libor Chmelař - 4:0. V 61. minutě byl opět ve vápně faulován Novák a sám "Čabas" penaltu proměnil - 5:0. Hosté se dostali ke slovu v 71. minutě, kdy také dostali výhodu pokutového kopu, ale brankář Červinka výborně vystihl směr a penaltu vyrazil. V 75. minutě přidal další gól Chmelař, když dorazil Šilhovu ránu - 6:0. O tři minuty později dokonal Chmelař hattrick - po přihrávce Šmída se trefil zpoza vápna - 7:0.

Tímto výsledkem vyrovnali Podolští jarní skóre na 14:14 (4:2, 2:6, 1:6, 7:0) a do dalších zápasů mohou jít s čistým štítem. Dobrou zprávou také je, že obrana v čele s brankářem Filipem Červinkou si připsala čisté konto, teprve druhé v sezóně. Se ziskem 24 bodů zůstává podolská rezerva v klidném středu tabulky. Příští týden hraje béčko v Bratčicích - v sobotu 23. dubna od 17 hodin - bohužel opět ve stejném termínu jako áčko.

Fotogalerie: FC BP B - Zbýšov

Branky: 7. vlastní, 15. Svoboda, 18. Dospěl, 59., 75. a 78. Chmelař, 61. Novák

Sestava: Červinka - Šmíd, Svoboda, Kupka, Bíža - Šilha, Radek Toman (46. Novák), Švadlenka, Vávra (65. Chudomel) - Dospěl (60. Doubek), Chmelař

Zpět