Béčko zkomplikovalo Močovicím cestu za postupem

06.06.2011 15:07

FC Bílé Podolí B - Močovice 3:1 (1:0)

Za dusného nedělního odpoledne sehrála podolská rezerva další zápas IV. třídy, tentokrát proti adeptovi na postup z druhého místa - Močovicím.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Mírná převaha domácích vyvrcholila ve 21. minutě, kdy po faulu na Semínka kopal trestný kop z 25 metrů Luboš Bíža a na jeho ránu pod břevno brankář nedosáhl - 1:0. Hosté se snažili o vyrovnání, ale náznaky šancí dokázala obrana likvidovat už v zárodcích a když už se hosté ke střele dostali, Nečas byl na místě. A jelikož ani na druhé straně se žádná střela neujala, skončil poločas 1:0.

Druhý poločas chtěli domácí hrát svou hru a nepouštět hosty ke slovu, ovšem v 50. minutě se musel vyznamenat Nečas, který výborně vyrazil střelu močovického útočníka z pěti metrů. V 55. minutě hasil další velkou šanci hostů čistým skluzem Vávra. V 60. minutě se na hřišti trochu přiostřilo, když rozhodčí (jinak výborný) přehlédl zákeřný faul bez míče, hosté využili rozhozené obrany, hráč hostů naběhl ve vápně do Bíži, od kterého se odrazil a spadl k zemi, a rozhodčí posoudil tento zákrok jako penaltový. Topinka penaltu proměnil a začínalo se od začátku - 1:1. Domácí diváci, kteří přišli na zápas v hojném počtu, se nechtěli s vyrovnáním smířit a hnali své hráče za vstřelením vítězné branky. V 68. minutě Kupka vysunul Nováka, který se ocitl sám před brankářem, ten však jeho střelu dokázal vyškrábnout na roh. V 78. minutě vybojoval přímý kop Chmelař, Bížovu střelu hráči ve zdi tečovali rukou, ale rozhodčí citlivě ponechal výhodu, protože se k odraženému míči dostal Chmelař a střelou k tyči nedal brankáři šanci (viz video) - 2:1. Za tohoto stavu byli na tahu hosté, ovšem jejich střely zpoza vápna Nečasovu bránu míjely. Naopak domácí podnikali rychlé protiútoky. Po jednom z nich se k zakončení dostal Vávra, ovšem zblízka vysoko přestřelil. V nastaveném čase kopali hosté roh, který však Podolští odvrátili, Chmelík utekl po lajně a nahrál Chmelařovi do střelecké pozice. V takových situacích si Chmelař ví rady, a tak upravil skóre zápasu na konečných 3:1.

Díky zisku tří bodů zůstávají Kobylky v kontaktu s šestým místem, které zatím drží pouze o skóre Zbýšov B následovaný sedmými Hostovlicemi. Hostovlice totiž nečekaně připravily první porážku v sezóně již jistému vítězi soutěže - Bratčicím. Druhé Močovice pomalu dohání Štrampouch, který je pouhý bod za nimi. Předposlední kolo sehraje podolská rezerva na Horkách v sobotu 11. června od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Močovice

Tabulka: B - tým

Branky: 21. Bíža, 78. a 90. Chmelař - 60. Topinka z penalty

Sestava: Nečas - Jansa, Svoboda, Kupka, Bíža - Procházka, Dospěl, Vávra, Chudomel (46. Novák) - Doubek (65. Chmelík), Marek Semínko (22. Chmelař)

Video: vítězný gól Chmelaře v 78. minutě

Zpět