Benago bere proti první Sázavě bod

15.04.2013 21:00

Bílé Podolí B - Sázava B 1:1 (0:0)

V úvodním domácím zápase jarní části sezóny přivítalo podolské benago rezervu Sázavy, která doposud ztratila body pouze třikrát, ve všech ostatních utkáních Sázava zvítězila včetně vzájemného podzimního souboje. Tentokrát se soupeři rozešli smírně.

Lépe do zápasu vstoupili domácí, kteří se dostali do zakončení, ale Šváb ani o chvíli později Skala nemířili přesně. Na druhé straně hosté hrozili z rohových kopů a po jednom z nich se Haláček dostal k odraženému míči, který skončil na tyči Nečasovy brány (viz video). V 18. minutě mohli vést domácí - Zelený se po kombinaci středem hřiště ocitl sám před brankářem, ale namířil přímo do něj, následnou dorážku do odkryté brány poslal nad. Hosté vyrovnali hru a po zbytek prvního poločasu byl k vidění spíše boj s dlouhými nákopy na útočníci, ti se však proti pozorným obranám neprosadili. Poločas skončil 0:0.

Ve druhém poločase předvedli Šváb se Spáčilem kulišárnu při rozehrání rohového kopu a než hosté zjistili, že už se hraje, míč skončil po Chmelařově hlavičce v síti (viz fotogalerie) - 1:0. Místo uklidnění se na kopačky domácích dostala nervozita a hosté měli více ze hry - v 60. minutě hlavičku po rohu výborně vytěsnil Nečas, v 70. minutě prošla zpětná přihrávka velkým vápnem a střela hostů jen těsně minula tyč. Sázava se nakonec dočkala v 82. minutě, kdy po sérii centrů do vápna prošel míč až na zadní tyč, kde jej uklidil Novák - 1:1. Podolští se s remízou nechtěli smířit, Šváb však střílel těsně nad. Na druhé straně zahrozil z trestného kopu Haláček, ale Nečas vyrazil na roh. Ten domácí ubránili, a tak se zrodila zřejmě zasloužená remíza 1:1.

Podolští se domácí remízou dostali do minusových hodnot v tabulce pravdy a na sestupové pozice mají náskok už jen pěti bodů. I proto musí zabrat a pokusit se přivézt body z Horních Bučic, které se prohrou v Bratčicích také namočili do bojů o záchranu. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Sázava B

Branky: 53. Chmelař - 82. Novák

Sestava FC: Nečas - Jansa, Jakub Fejfar, Kupka, Svoboda - Horký (46. Radek Toman), Bohuslav Šváb, Zelený, Spáčil - Skala, Chmelař.

Sestava Sázava: Hrbek - Rais, Schneider, Skála, Haláček - Marek (70. Pecháček), Švehla, Rezek, Konopiský - Novák, Svoboda.

Rozhodčí: Pařez

Diváků: 40

Video:

tyč hostů

šance hostů

Zpět