Benago bylo v Kácově bez šance

25.04.2019 09:44

Kácov - Bílé Podolí B 10:0 (3:0)

Netradičně v sobotu dopoledne, navíc v dalekém Kácově, sehráli fotbalisté podolského benaga další zápas III. třídy. Tentokrát však bylo hodně těžké se motivovat - Kácov je suverénní lídr tabulky, většině soupeřů rozdává příděly, často i dvouciferné. To byl bohužel také případ sobotního zápasu. Podolští ho celý odehráli v deseti a vraceli se se stejným počtem inkasovaných branek. 

Hned úvod zápasu se hostům nevydařil. Během první čtvrthodiny dali domácí tři branky a bylo jasné, že zbytek zápasu bude jenom otázkou skóre. Naštěstí se ve 20. minutě Podolští konečně dostali na soupeřovu polovinu a ve 37. minutě si připsali i první šanci, ale Horký ji nevyužil. Domácí mohli přidat více branek, ale Beran byl proti a několik šancí zneškodnil. Ve 41. minutě se do úniku dostal Horálek, ale obrana ho dostihla ještě před tím, než stihl zakončit. Poločas tak skončil výsledkem 3:0. 

Pakliže se hostům nepovedl úvod prvního poločasu, tak úvod toho druhého byl černou můrou: od 49. do 55. minuty domácí nastříleli čtyři branky a upravili skóre na 7:0! Když v 66. minutě zvyšoval po samostatném úniku Futera na 8:0, byla to již jeho čtvrtá branka v zápase. Kobylky bojovaly statečně, ale ani čestný úspěch jim nebyl dopřán: v 73. minutě Horálek před prázdnou bránou těsně nedosáhl na centrovaný míč. Domácí byli efektivnější - v poslední desetiminutovce přidali další dvě branky a zaokrouhlili konečné skóre na výsledek 10:0. 

Podolští by zřejmě nebodovali, ani kdyby nastoupili v plném počtu - Kácov předvedl několik krásných gólových akcí, při kterých vyšachoval hostující obranu. Kácov převyšuje všechny týmy v soutěži a zaslouženě míří do okresního přeboru. Ostatně ten měli Kácovští hrát už tuto sezónu, ale nepochopitelně přihlásili jen třetí třídu. Podolští se musí soustředit na důležitější zápasy - třeba hned v příštím kole přijede do Bílého Podolí sedlecká rezerva. Hraje se v neděli od 17 hodin. 

Branky: 5. a 89. Štorch, 12., 47., 55. a 66. Peroutka, 14. Pospíšil, 49. Futera, 51. Hošta, 83. Šnobl. 

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Frčka, Jindřich Šejvl - Horký, Luboš Štoček st., Šváb, Horálek - Chudomel. 

Sestava Kácov: Mejstřík - Hylský, Culka, Pane, Štorch Š., Štorch V., Peroutka, Hošta, Pospíšil, Solnář, Vinický. Střídali: Pivoňka, Albrecht, Futera, Šnobl. 

Rozhodčí: Uher.

Zpět