Benago dohnalo dvougólovou ztrátu proti Horním Bučicím, na penalty však padlo

10.09.2019 10:06

Bílé Podolí B - Horní Bučice 2:3 na penalty (0:2) 

Podolská rezerva chtěla odčinit nepovedený zápas v Miskovicích, ovšem čekal ji těžký soupeř - aktuálně první tým tabulky, který navíc ještě nedostal ani gól. V prvním poločase se hosté dostali do dvoubrankového vedení, ale ve druhé půli Luboš Štoček mladší dvěma brankami vyrovnal, a tak se šlo na penalty. Ty zvládli lépe hosté a odvezli si bod navíc. 

V první půli rozjeli Hornobučičtí ofenzivní smršť, při které měl brankář Beran spoustu práce. Tlak hostů vyvrcholil ve 21. minutě, kdy Bodlák využil chyby v rozehrávce a otevřel skóre - 0:1. Hned o minutu později využil nekoncentrovanosti podolské obrany Kebza - 0:2. Hosté mohli přidat i další branku, ale Beran byl proti. Na druhé straně se blýskl individuálním průnikem Jelínek, který zakončil do tyče a následnou Šejvlovu dorážku dokázali obránci vykopnout z brankové čáry! Ve 40. minutě se domácí zlobili na rozhodčího, který po faulu na Fojtíka neodpískal penaltu. Do kabin se tak šlo za dvoubrankového vedení hostů. 

Kobylky nastoupily do druhého poločasu jako vyměněné - po důrazném napadání si dokázaly vytvořit tlak, ale zakončit mezi tři tyče se jim nedařilo. Až v 57. minutě po faulu na Šejvla proměnil trestný kop ze strany ve snížení Štoček ml. - 1:2. A to nebylo všechno - v 64. minutě opět Štoček a opět z trestného kopu vyrovnal na 2:2! Domácí byli na koni, ale Kleman třetí gól Štočkovi nedovolil - jeho pumelici z vápna chytil. Stejně tak Beran na druhé straně se nenechal od Luňáčka prostřelit, a když v poslední minutě mířil Kupka těsně vedle hostující branky, šlo se na penalty. 

Celých 8 sérií se střelci nemýlili, rozhodlo se až v té deváté, kdy domácí neuspěli a hosté mohli slavit bod navíc. 

S ohledem na průběh zápasu musí Kobylky bod brát - v prvním poločase mohly dostat i více branek, na druhou stranu za stavu 2:2 naopak byly blíže k vítězství. Penaltovou loterii zvládli lépe hosté a zřejmě zaslouženě si odvezli bod navíc. Horní Bučice určitě budou v soutěži atakovat nejvyšší příčky a tím postup do okresního přeboru. Kobylky v dalším zápase zajíždí do daleké Sázavy, hraje se v neděli od 16:30. 

Branky: 57. a 64. Štoček ml. - 21. Bodlák, 22. Kebza. 

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Lukáš Toman, Frčka, Jansa - Jindřich Šejvl (60. Tomáš Švadlenka), Luboš Štoček ml., Luboš Štoček st. (46. Chudomel), Radovnický - Jelínek, Fojtík (60. Kupka). 

Sestava Horní Bučice: Kleman - Hronovský, Vohnický, Vamberský, Vítek, Fofoňka, Kratochvíl, Bodlák, Luňáček Jan, Luňáček Jiří, Kebza. Střídali: Novák, Kratochvíl. 

Rozhodčí: Humpolák Aleš. 

Diváků: 65.

Zpět