Benago dokázalo dovést zápas proti Červeným Janovicím do penalt, v nich padlo

11.06.2017 12:22

Bílé Podolí B - Červené Janovice 1:2 na penalty (0:0)

Podolské rezervě se v poslední době příliš nedaří, a tak zápas proti jednomu z lídrů tabulky III. třídy vyhlíželi s obavami. Navíc se musely řešit absence včetně postu brankáře - Jaromír Kupka byl už šestým mužem mezi tyčemi benaga na jaře (dalšími byli Skokan, Jansa, Švadlenka, Beran a Šváb)! Naštěstí mu obrana hodně pomohla a zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 1:1, v penaltovém rozstřelu byli šťastnější hosté.

V prvním poločase Podolští vyčkávali co předvede favorizovaný soupeř, ale protože nic nevymyslel, pustili se do útočení Kobylky a dostaly se do několika zakončení - Ve 22. minutě Toman po Štočkově rohu přestřelil, ve 29. minutě Štoček také netrefil ideálně. K ostrému zákroku donutil Dlouhého až Weinlich ve 39. minutě. Ve 43. minutě domácí už zvedali ruce, ale Doubkova hlavička šla jen do boční sítě. Poločas skončil bez branek.

Do druhé půle nastoupili hosté o poznání aktivněji a hned po rozehrání si zachytal také Kupka - střelu z dálky ve 46. minutě chytil bez problémů a proti střele v 56. minutě z 10 metrů musel vytáhnout skvělý reflex. Na druhé straně vypadala nadějně akce Weinlicha, který se prokličkoval až před brankáře, jenže v poslední chvíli mu míč utekl. V 81. minutě utekl po pravé straně Hájek a překvapivé zakončení na přední tyč skončilo v síti - 0:1. S Kobylkami to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře, ale v 84. minutě Fejfar prošel až na hranici vápna, kde byl faulovaný a následný trestný kop poslal Štoček přes zeď k tyči - 1:1. Podolští udrželi remízu i za cenu dvou žlutých faulů Jakuba Fejfara, který byl v 86. minutě vyloučen.

Po závěrečném hvizdu si to rozhodčí Pařez namířil do kabiny, ale hráči společně s fanoušky ho přesvědčili, že je ještě potřeba uskutečnit penaltový rozstřel :-) V něm byli úspěšnější hosté, kteří proměnili všechny čtyři své pokusy, i když dvakrát s velkým štěstím. Podolští naopak dvakrát neuspěli a bod navíc tak brali Červenojanovičtí.

Hráči benaga po čtyřech kolech konečně bodovali a ještě můžou skončit na 8. místě tabulky. V posledním kole s Miskovicemi však musí hlavně bránit své aktuální 9. místo, protože při negativní shodě okolností můžou skončit až na 12. místě, což by se nedalo považovat za úspěšnou sezónu. Rozhodne se v sobotu v Bílém Podolí, hraje se už od 10:15!

Branky: 84. Štoček - 81. Hájek.

Sestava FC: Kupka - Jakub Fejfar, Lukáš Toman, Šilha, Jansa - Jan Švadlenka (71. Josef Fejfar), Štoček, Frčka, Weinlich (80. Horálek) - Doubek (66. Kachmarskyy), Chmelař.

Sestava Červené Janovice: Dlouhý M. - Hájek L., Dvořák, Menšík R., Bouma, Vavřina, Zelený, Červinka J., Červinka L., Víta (46. Hájek D.), Menšík L.

Rozhodčí: Pařez.

Diváků: 40.

Zpět