Benago doma nadělilo Potěhům sedmičku

06.10.2012 22:14

Bílé Podolí B - Potěhy 7:0 (2:0)

Po nepříliš povedeném výkonu v Paběnicích si podolské benago spravilo doma chuť na dalším mužstvu z dolní poloviny tabulky - potěžském sokolu.

První poločas načala šance hostů, když po rohu ve 3. minutě šla hlavička těsně nad. Domácí byli efektivnější v zakončení a Kupka poslal po Švábově centru domácí do vedení (viz video) - 1:0. Hosté nebyli horší, ale do gólové šance se nedostali, a tak opět udeřili domácí - Čakovský sehrál s Kupkou roh nakrátko, následný centr prvního jmenovaného přizvedl ten druhý k Tomanovi, který hlavou trefil šibenici - 2:0. Hosté se mohli vrátit do zápasu ve 30. minutě, ale nebezpečnou zpětnou přihrávku stačila obrana odvrátit na roh. Ve 35. minutě byl zápas přerušen poté, co se protihráči nepříjemně srazili hlavami, ale v utkání oba pokračovali, i když domácí Heřmanský musel po zápase vyrazit na šití otevřené rány na čele. Ve 40. minutě šel Švábův trestný kop nad. Poločas skončil vedením domácích 2:0.

V kabině Kobylek převládala spokojenost, ale cíl do druhého poločasu byl jasný - přidat třetí branku a zlomit odpor houževnatého soupeře. To se naštěstí povedlo hned ve 47. minutě, kdy Weinlich poslal pěknou přihrávku Spáčilovi, který prostřelil brankáře - 3:0. Od této chvíle se Podolští fotablem bavili - v 58. minutě předvedl Šváb fotbalovou parádu, když si všiml vyběhnutého brankáře a z velké dálky poslal míč do šibenice - 4:0. O dvě minuty později mohl Šváb přidat další gól, ale ještě přihrál Čakovskému, který dával do prázdné branky na 5:0 (viz fotogalerie). Nad šestým gólem se musel červenat brankář hostů, protože mu Kupkova rána ze třiceti metrů propadla mezi rukama - 6:0. Gólový účet zápasu uzavřel v 84. minutě Chmelař po přihrávce Doubka - 7:0. Potom ještě Doubek trefil břevno (viz video), hostující brankář se vytáhl při samostaném Doubkově úniku a Weilnichova střela z hranice malého vápna šla nad. I tak mohou být Kobylky s gólovým účtem a hlavně se ziskem dalších bodů do tabulky III. třídy spokojeni.

Hosté, kteří přijeli jen v jedenácti lidech, za celý zápas ohrozili Jansovu branku jen dvakrát - i proto je vítězství domácích naprosto zasloužené. V příštím kole hraje benago v Bratčicích, kde se pokusí navázat na dobrý výkon z domácího prostředí a zkusí přivézt další body. Hraje se v neděli od 16 hodin.

Fotogalerie: FC BP B - Potěhy

Branky: 4. a 66. Kupka, 19. Toman, 47. Spáčil, 58. Šváb, 60. Čakovský, 84. Chmelař

Sestava FC: Jansa - Jakub Fejfar, Kupka, Šilha, Heřmanský - Čakovský, Spáčil, Radek Toman, Zelený (46. Weinlich) - Šváb (65. Doubek), Kachmarskyy (75. Chmelař).

Diváků: 28

Rozhodčí: Bohuněk (OFS Havlíčkův Brod)

Video:

gól Jaromíra Kupky na 1:0

šance Karla Weinlicha, Jana Spáčila a Zbyňka Doubka v 87. minutě

Zpět