Benago doma prohrálo se Zbýšovem

29.10.2019 16:40

Bílé Podolí B - Zbýšov 0:1 (0:1) 

V 10. kole přijel do Bílého Podolí celek Zbýšova. Podolští doma body nerozdávají, navíc Zbýšov před zápasem figuroval v dolní polovině tabulky, ale realita na hřišti byla jiná. Podolští nedali ani branku a přenechali všechny body soupeři. 

Přitom Podolští se v prvním poločase dostali do šancí a vstřelenou brankou by určitě přidali více klidu na své kopačky, ale nepovedlo se: ve 2. minutě svůj trestný kop poslal Štoček st. těsně vedle, do stejného místa hlavičkoval T. Švadlenka v 7. minutě. Hosté se osmělili v 18. minutě, ale Staš střelu z trestného kopu vyrazil. Gólem neskončila ani spolupráce J. Švadlenky se zakončujícím Švábem. Když to vypadalo na bezbrankový první poločas, tak udeřili hosté: Králík přehodil brankáře a otevřel skóre - 0:1. 

Ve druhé půli nepřišlo očekávané zlepšení výkonu Kobylek. Hosté se nikam nehnali a hlídali si hubený náskok, ale Podolští se do gólových šancí nedostali. V 50. minutě střílel Štoček ml. těsně vedle, v 70. minutě mířil Novák nad. A to je z druhého poločasu vše, co by stálo za zmínku! Diváci tak odcházeli zklamaní z výsledku, z předvedené hry i z toho, že viděli jediný gól. Tak málo branek padlo v utkání benaga za poslední tři sezóny jenom jednou! 

Podolští nedokázali herně ani výsledkově navázat na předchozí domácí zápasy a poprvé v sezóně doma nebodovali. Naštěstí zatím není důvod k panice, benago je na 5. místě s 18 body, ale už se blíží soupeři z vyrovnaného středu tabulky. Rozšířit bodové konto se budou Kobylky snažit v neděli od 14 hodin v Záboří nad Labem. 

Branka: 44. Králík. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Bročka, Šváb, Štoček st., Čakovský (46. Novák) - Bíža (82. Forst), Tomáš Švadlenka (Štoček ml.). 

Sestava Zbýšov: Brabec - Jirák M., Králík, Jukl, Sobotka J., Radil, Sobotka L., Šemík, Zosimčuk, Dvořák, Horváth. Střídal: Jirák J. 

Rozhodčí: Löwe Vilém. 

Diváků: 50.

Zpět