Benago i přes kvalitní výkon podlehlo v Sázavě

17.09.2012 15:55

Sázava B - Bílé Podolí B 2:1 (2:0)

Do daleké Sázavy jelo podolské benago s cílem bodovat, i když některé prognózy zněly neudělat ostudu. Tu Kobylky rozhodně neudělaly, kvalitnímu soupeři byly více než vyrovnaným soupeřem, i když to nakonec na body nestačilo.

Úvod zápasu vyšel domácím - ve 12. minutě se podél lajny protáhl Konopiský a jeho střela z úhlu skončila v síti - 1:0. Hosté se hnali za vyrovnáním v 15. minutě předvedli krásnou akci po ose Spáčil - Chmelař - Weinlich, který dal gól, ale pro údajný ofsajd nebyl uznán. Ve 22. minutě se několikrát ve vápně odrazil míč a nakonec střílel Toman, ale nepřesně. Ve 25. minutě se do gólovky dostal Weinlich, ale brankář vyrazil, následně trefil Chmelař tyč. Ve 30. minutě vystihl Štoček špatnou rozehrávku obrany a zkoušel přehodit brankáře - to se mu sice povedlo, ale míč šel těsně nad břevno. Domácí se snažili držet míč a čekat na svou příležitost, ale do vyložené šance se nedostali. Až ve 43. minutě hostující obrana nedůsledně bránila standardní situací a Novák hlavou zvýšil na 2:0 gólem do šatny.

Do druhého poločasu šli hosté s cílem snížit, zároveň však nevrhnout se bezhlavě do útoku. Hra byla vyrovnaná - domácí se nikam nehnali a hosté trpělivě čekali na nějakou šanci. Ta přišla v 69. minutě, kdy se sám před brankářem ocitl Spáčil, ale zakončení šlo těsně vedle. Tlak hostů sílil - v 73. minutě se Kupka dostal do vápna a byl sražen stoperem domácích. Nařízenou penaltu však poslal Štoček do tyče a hrálo se dál. Hosté se nevzdali a v 75. minutě po Štočkově rohu a následném zmatku ve vápně se do míče opřel Jansa a dělovkou pod břevno přece jen snížil - 2:1. V 80. minutě po rohu Chmelař na přední tyči hlavičkoval, ale brankář vyrazil na další roh. Domácí podnikali výpady do otevřené obrany, ale výsledek už zůstal na stavu 2:1.

I přes trochu smolnou porážku je předvedený výkon benaga příslibem do budoucna, že může hrát vyrovnanou partii i se silnějšími soupeři. Navíc máme za sebou dva daleké výjezdy (Rataje a Sázava) a zároveň dva souběhy. Do konce podzimu přijde už jenom jeden souběh - v Chotusicích. Už o víkendu ale čeká podolskou rezervu derby proti Horním Bučicím. Hraje se v Bílém Podolí v neděli od 16:30.

Branky: 12. Konopiský, 43. Novák - 75. Jansa

Sestava FC: Nečas - Jakub Fejfar, Kupka, Šilha, Heřmanský - Jansa, Radek Toman, Spáčil, Weinlich (75. Doubek) - Chmelař, Štoček.

Sestava Sázavy: Koldcsiter - Rais, Schneider, Dytrich (46. Prchal), Haláček - Balog, Švehla, Rezek, Procházka (80. Pešta) - Novák (75. Dušek), Konopiský.

Rozhodčí: Mottajček

Zpět