Benago inkasovalo v Suchdole šest branek

25.05.2016 19:38

Suchdol B - Bílé Podolí B 6:1 (1:0)

Ještě v 55. minutě to pro podolské fotbalisty vypadalo v Suchdole nadějně a trval remízový stav. Jenže od té doby nastříleli domácí 5 gólů a bylo po nadějích. 

Zápas se hrál za letního počasí a nikomu se nechtělo moc běhat. První šanci měli hosté, ale Kupkovu střelu z vápna brankář Černohlávek vyrazil na roh. Na druhé straně zasahoval Štoček po závaru před bránou a nakonec míč zkrotil. V 19. minutě trefil Čižinský zpětnou přihrávkou ruku Fejfara a následnou penaltu proměnil Volný - 1:0. Na druhé straně se také po ruce ve vápně dožadovali penalty i hosté, ale tentokrát se nepískalo. Nejblíže vyrovnání byl Fejfar, který po odvráceném rohu napálil míč z voleje těsně vedle tyče. Naopak jen jednobrankový odstup udržel Štoček, který výborně vychytal samostatný nájezd. Po poločase tedy vedli domácí 1:0.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté a v 51. minutě se jim podařilo vyrovnat - Tomanův centr usměrnil hlavou Kupka - 1:1. Místo zvýšení aktivity však hosté polevili a už za 5 minut si Suchdolští vzali své vedení zpět po Pacákově střele - 2:1. Hra byla opticky vyrovnaná, ale velký rozdíl byl v efektivitě zakončení. Zatímco Skala, Kupka, Šálený nebo Jansa své šance zahazovali, domácí pálili přesně a navyšovali skóre až na konečných 6:1. Z tohoto pohledu je vítězství zasloužené a Podolští ani tentokrát na body z venku nedosáhli.

I přes vysokou porážku má benago tři kola před koncem matematickou jistotu záchrany ve III. třídě, protože prohrály i týmy na chvostu tabulky. Otázkou zůstává, jestli za těchto okolností je moudré III. třídu hrát, když k dispozici bylo opět jen 11 lidí a z toho 3 měli v nohách zápas o den dříve za áčko. V dalším zápase Podolští hrají opět venku, navíc je souběh s áčkem. Hraje se v Tupadlech v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 19. z penalty Volný, 59. Pacák, 65. a 78. Čižinský, 80. Laštovka, 89. Suntych - 51. Kupka.

Sestava FC: Štoček - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jakub Fejfar - Horký, Josef Fejfar, Skala, Jansa - Kupka, Šálený.

Sestava Suchdol: Černohlávek - Vašíček, Volný, Bášti, Langr, Pacák, Kuthan, Dolejš, Procházka, Laštovka, Čižinský. Střídali: Chlád, Pařez, Král, Suntych.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Zpět