Benago na jaře popáté vyhrálo, tentokrát na Horkách

25.04.2018 07:44

Horky - Bílé Podolí B 1:3 (0:1) 

Podolské benago zatím na jaře šlape jako hodinky a doposud všechny zápasy vyhrálo, navíc vždy vstřelilo čtyři branky. Na Horkách sice vstřelilo branky pouze tři, ale i to stačilo na plný bodový zisk a další posun vzhůru tabulkou III. třídy. 

Trenér áčka Bohuslav Šváb je už čtvrtým brankářem (Beran, Dastych, Kupka), který se na jaře postavil mezi tři tyče podolské rezervy. Hned ve 4. minutě měl práci, když likvidoval závar v malém vápně. V 9. minutě zahrozili také hosté - nedorozumění brankáře se stoperem mohl potrestat Netáhlo, ale odkrytou branku minul. V 11. minutě už se skóre měnilo - Jelínek přihrál Vítkovi a ten se trefil i v pátém jarním zápase - 0:1! V 17. minutě si Vítek mohl rozšířit svou skvělou gólovou bilanci, ale tentokrát mířil vedle. Podobně se vedlo ve 32. minutě Horálkovi, který vystřídal zraněného Horkého už po půlhodině hry. Zvýšit mohl Netáhlo, který hlavičkoval těsně vedle, nebo Kachmarskyy, který svůj samostatný únik zakončil také mimo tři tyče. Poločas tak vyhráli Podolští nejtěsnějším rozdílem. 

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím, kteří dokázali po chybě obrany vyrovnat na 1:1. Jenže hned v 55. minutě opět vedlo hosté - Jelínek se prosadil po rohu a upravil na 1:2. Také domácí zahrozili po rohu, ale naštěstí nemířili přesně. V 65. minutě už Horky mířily mnohem přesněji a za Švábem zazvonilo břevno, ale stav zůstal nezměněný. Hosté drželi náskok a podnikali rychlé protiútoky - po jednom z nich donutil Netáhlo k zákroku Marečka, který míč vyrazil na roh. V 78. minutě na druhé straně zasahoval Šváb, který udržel těsné vedení po střele z vápna, kterou vyrazil. Definitivní rozhodnutí přišlo až těsně před koncem - Netáhlo po dobré práci Jelínka zakončoval do prázdné brány a upravil na konečných 1:3. 

Skvělá jarní jízda podolského benaga pokračuje, i v pátém kole dokázaly Kobylky zvítězit. Výsledkem je aktuální 6. místo v tabulce a zažehnané starosti se záchranou v soutěži, které byly na místě po přezimování na předposledním místě tabulky! V příštím kole hraje benago doma - v neděli od 17 hodin přivítá rezervu Malešova. 

Branky: 50. Vondráček - 10. Vítek, 55. Jelínek, 89. Netáhlo. 

Sestava FC: Bohuslav Šváb - Jan Švadlenka, Frčka, Štoček, Jansa - Horký (29. Horálek), Skala, Netáhlo, Kachmarskyy - Jelínek, Vítek. 

Sestava Horky: Mareček - Kodeš (46. V. Wolter), Oswald, Ilizi, Kruml, Pohořelický (76. Janda), M. Vondráček, D. Vondráček, D. Wolter, J. Wolter, Cháma. 

Rozhodčí: Jiří Volenec.

Zpět