Benago na Štrampouchu vedlo o dvě branky, ale nakonec přijelo bez bodu

23.11.2015 14:45

Štrampouch - Bílé Podolí B 3:2 (1:2)

K poslednímu podzimnímu zápasu zajížděli Podolští na Štrampouch, který dal v soutěži nejvíce branek, navíc výrazně - o 20 více než druhý nejlépe střílející tým! Víc než polovinu těchto branek má na svědomí Lukáš Valdman, proto strategie podolských byla jasná - udržet štrampoušského snajpra na uzdě a nedovolit mu vstřelit 8 branek, jako se mu to už několikrát letos povedlo. Zápas se navíc hrál souběžně s áčkem a i když tentokrát nemělo benago takové problémy se sestavou, mělo za cíl hlavně neinkasovat příliš velký příděl.

Jenže Podolští v úvodu svého soupeře dokonale zaskočili a místo bránění se vrhli do útoku. V 10. minutě otevřel skóre Štoček po Skalově přihrávce - 0:1. Ve 22. minutě hosté vedli už o dvě branky - síť rozvlnil opět Štoček, tentokrát po přihrávce Tomana - 0:2! A mohlo být ještě veseleji, kdyby Weinlich svou střelu neposlal vedle Kočího brány. Domácí tak přispěchali s odpovědí, na 1:2 snížil Biroš po přízemní střele. Ve 35. minutě se Štoček dostal ke své parádní disciplíně, jenže hattrick nedokonal, protože trestný kop z 25 metrů poslal těsně nad bránu. Neujala se ani šance domácích, kterou zneškodnil Beran. Poločas tak skončil výsledkem 1:2.

Druhá půle byla ve znamení podolského bránění těsného vedení, ale to bohužel vydrželo jen do 60. minuty, kdy Biroš srovnal na 2:2. Po dvou vynucených střídáních přišlo zranění Dana Mužátka, kterého musela odvézt sanitka s diagnózou zlomeného kotníku. V 75. minutě Šulc dokonal obrat z 0:2 na 3:2. Podolští neměli síly na vyrovnání, a tak zápas skončil vítězstvím domácích 3:2

Podolští znovu dokázali, že hrát se dá s každým, a při troše štěstí mohli utkání dovést k penaltovému rozstřelu. Obrana sice uhlídala Valdmana, ale branky dali jiní hráči a po dalším tříbodovém zisku může dál Štrampouch snít o postupu do okresního přeboru, zatím drží druhé postupové místo za dosud neporaženými Novými Dvory. To benago má trochu jiné starosti - zatím ne sestupové, ale na jaře se bude muset snažit, aby se do boje o záchranu nenamočilo. Závěrem přejeme brzké uzdravení Danovi!

Branky: 23. a 60. Biroš, 75. Šulc - 10. a 17. Štoček.

Sesstava FC: Beran - Jansa, Šilha, Jakub Fejfar, Frčka - Radek Toman (63. Vančura), Skala, Spáčil, Weinlich - Štoček (40. Horký), Mužátko.

Sestava Štrampouch: Kočí - Muller, Svoboda, Záhrobský, Růžička, Šulc, Vetešník, Biroš, Oliva, Valdman, Vacek. Střídal Fuxa.

Rozhodčí: Křivka František.

Zpět