Benago nestačilo na Kaňk a připsalo si první porážku

06.09.2015 11:52

Bílé Podolí B - Kaňk 1:4 (1:2)

Podolská rezerva chtěla na domácí půdě potvrdit tři body z Kluků, ale v cestě jí stál těžký soupeř, ex-okresní Kaňk, který má zřejmě ambice postoupit zpět mezi okresní elitu.

Domácím se vůbec nepovedl začátek zápasu a už ve 4. minutě prohrávali, když se k míči ve vápně dostal Výborný a střelou pod břevno otevřel skóre - 0:1. Podolští odpověděli střelou Hájka, po které se brankář jen ohlédl, ale mezi tři tyče se nevešla. Naopak hosté ukázali, jak být efektivní - nepovedený centr se snesl na břevno a neobsazený Mandík neměl problém míč dorazit do prázdné brány - 0:2. Podolští se s tímto vývojem nechtěli smířit, ale v koncovce se jim nedařilo. Ve 23. minutě Horký v dobré pozici trefil jen brankáře, z následného rohu Kupka hlavičkoval jen do hráče stojícího na brankové čáře (viz video). Ve 36. minutě putoval míč po ose Švadlenka - Horký - Hájek a poslední jmenovaný svůj únik zkušeně proměnil střelou podél brankáře (viz fotogalerie) - 1:2. Kobylky v závěru první půle soupeře přehrávaly a vyrovnání viselo ve vzduchu, jenže Kupka po Štočkově rohu mířil nad bránu (viz video) a o chvíli později spolupráce stejné dvojice skončila odkopem obránce z brankové čáry (viz video). Poločas tak vyhráli hosté 1:2.

Ve druhé půli chtěli Podolští alespoň vyrovnat, zároveň však neotevřít hru, protože Kaňk neustále hrozil z rychlých brejků. Domácí nedokázali navázat na závěr prvního poločasu a do střeleckých pozic se nedostávali. Naopak Kaňk dobře kombinoval a dostal se i do šancí, kdy musel několikrát zasahovat Nečas proti nepříjemným pokusům. V 67. minutě přišel třetí gól hostů, kdy využil špatného bránění ve vápně Růžička - 1:3. Definitivní rozhodnutí přišlo v 70. minutě, kdy Výborný po rychlém protiútoku krásně přeloboval brankáře - 1:4. Podolští se ještě pokusili výsledek korigovat, ale Spáčil, Skala ani Weinlich v zakončení neuspěli. Zápas skončil výsledkem 1:4.

Výsledek je pro domácí možná trochu krutý, ale tři body putují na Kaňk zaslouženě. Domácí zaspali začátek a přestože byli po zbytek první půle lepším mužstvem, nedokázali tlak vyjádřit brankově. Další kolo se hraje opět s celkem z předměstí Kutné Hory, Kobylky zajíždí v neděli do Sedlece. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 37. Hájek - 4. a 70. Výborný, 11. Mandík, 67. Růžička.

Sestava FC: Nečas - Jan Švadlenka, Kupka, Šilha, Procházka (65. Vančura) - Horký (75. Bohuslav Šváb), Skala, Hájek, Spáčil - Štoček, Weinlich.

Sestava Kaňk: Opasek - Wagner, Koten, Horký M., Horký J., Mandík, Výborný, Růžička, Kubánka, Černohlávek, Novotný. Střídali: Veselý, Franc, Zrzavý.

Rozhodčí: Křivka.

Diváků: 50.

Video:

šance Jaromíra Kupky po rohu Luboše Štočka

další šance Jaromíra Kupky

šance Davida Hájka

a ještě jedna šance Jaromíra Kupky

Zpět