Benago nestačilo na Křesetice a poprvé na jaře prohrálo

11.05.2018 08:38

Bílé Podolí B - Křesetice 0:3 (0:2)

Mimořádně v týdnu, v úterní státní svátek, nastoupili k dalšímu zápasu třetí třídy fotbalisté podolské rezervy. Soupeřem byly Křesetice, které se v případě výhry mohly posunout do čela tabulky. To se také stalo, protože jindy velmi produktivní Podolští tentokrát nevstřelili ani branku. 

V prvním poločase bylo k vidění několik šancí na obou stranách - v 7. minutě hosté stříleli vedle, ve 14. minutě hlavou Kachmarskyy hlavičkoval nad bránu. V 18. minutě už musel zasahovat brankář Šváb, který se vytáhl proti střele z vápna. Ve 25. minutě si připsal první ostřejší zákrok také Hrbek, který musel krotit střelu Radka Tomana. Radek Toman měl práci i na druhé straně, když vykopával míč z brankové čáry. Ve 32. minutě už hosté udeřili - Kareš zakončil pěknou kombinaci vedoucí brankou, 0:1. Odpovědět mohli Podolští ve 35. minutě, ale Kachmarského střelu po přihrávce Čakovského Hrbek chytil. Nejblíže vyrovnání byl Radek Toman, který napřáhl z velké dálky, ale jeho krásnou střelu zastavilo břevno. Hosté byli v zakončení efektivnější, když Bláha po orhu zvýšil náskok hostů - 0:2. Tímto výsledkem skončil první poločas. 

Kobylky nechtěly ukončit svou vítěznou sérii, takže do druhé půle nastoupily s touhou alespoň vyrovnat, ale kontaktní branku nepřidali. Naopak zvýšit mohli v 53. minutě hosté, ale Šváb samostatný únik zneškodnil. V 58. minutě hlavičkoval po rohu Procházka, ale brankář byl na místě. Domácí byli lepší a snížení viselo ve vzduchu, ale Kachmarského nadějná střela těsně břevno přeletěla a podobně se vedlo Lukáši Tomanovi, který hlavičkoval nad. V 70. minutě Veselý přidal ze samostatného úniku třetí branku a bylo prakticky rozhodnuto. Podolští sice měli snahu alespoň zkorigovat nepříznivý stav, ale tentokrát jim branka nebyla souzena a zápas skončil výsledkem 0:3. 

Podolští věděli, že vítězsná série jednou skončí. Křesetice si odvezly všechny body zaslouženě a jsou v čele soutěže, i když mají ozápas víc než druhé Tupadly. Podolští zůstávají na pátém místě, ale mohou být přeskočeni Malínem a Kluky. Už v sobotu čeká Kobylky další soupeř bojující o postup do okresního přeboru - do Bílého Podolí přijede kácovská rezerva. Zápas začíná v sobotu od 17 hodin. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 33. Kareš, 43. Bláha, 70. Veselý. 

Sestava FC: Bohuslav Šváb - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Radek Toman ml., Čakovský, Josef Fejfar (60. Weinlich), Frčka (46. Frčka) - Kachmarskyy, Štoček. 

Sestava Křesetice: Hrbek - Grauer, Bláha, Charvát, Rajdl, Franc, Kareš, Jarůněk, Budínek, Veselý, Faltýn. Střídali: Gygal, Francl, Mach.

Rozhodčí: Procházka Petr.

Diváků: 30.

Zpět