Benago neveze z Křesetic ani bod

16.04.2017 09:48

Křesetice - Bílé Podolí B 3:1 (2:0)

V 17. kole III. třídy zajížděla podolská rezerva na hřiště tabulkového souseda, do Křesetic. Přestože průběh byl vyrovnaný a zápasu by spíše slušela remíza, rozhodly dva rohové kopy domácích v prvním poločase.

V úvodu zápasu se hrálo více na polovině domácích a Podolští se dostali i do zakončení, ale Švadlenka pálil nad bránu, Toman vedle a Štoček trefil z přímého kopu jen zeď. Na druhé straně vyzoušel Skokanovu pozornost z dálky Bláha. Ve 33. minutě se dostal ke slovu silný vítr, s jehož podporou útočili v prvním poločase domácí - Ptáčníkův roh nikým netečovaný zapadl na zadní tyči do sítě a domácí vedli 1:0. Odpovědět se snažil Jansa, který odražený míč napálil těsně vedle, nebo Švadlenka, jehož samostatný únik a následnou střelu z vápna stihla zablokovat obrana. Bohužel v poslední minutě přišel další roh domácích a volný Kareš usměrnil míč k tyči - 2:0.

Ve druhé půli útočili s větrem v zádech Podolští, jenže za nepříznivého stavu museli více otevřít hru a domácí se dostávali do brejkových situací. Jednu z nich musel řešit Jansa na brankové čáře, když zaskakoval za Skokana. V 67. minutě došlo ke snížení - po pěkné akci Jelínka se prosadil střelou na přední tyč Horký - 2:1. Podolští se dostali na dostřel a vypracovali si i šance na vyrovnání - Frčka mířil nad bránu, Štočkův trestný kop vzal vítr a nakonec nikým netečovaný skončil těsně vedle tyče. V 75. minutě se hostům povedlo vyrovnat, když Švadlenka využil srážky dvou obránců a poslal míč do sítě, ale jinak bezchybný rozhodčí Uher odpískal právě srážku dvou obránců jako faul a branku neuznal! I tak viselo vyrovnání ve vzduchu - v 80. minutě Jelínek sebral míč váhajícímu stoperovi, ale ten stačil jeho zakončení odvrátit na roh. Z brejků hrozili domácí - v 85. minutě zakončovali samostatný únik střelou vedle brány. V 89. minutě došlo k faulu ve vápně a Kareš z penalty definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí Křesetice - 3:1.

Vzhledem k průběhu zápasu je škoda, že Podolští odjíždějí bez bodu. Po dvou zbytečných gólech z rohů nebylo daleko k vyrovnání skóre, ale v závěru rozhodli domácí třetí brankou. I tak mají Kobylky ze dvou venkovních zápasů tři body a je na čase zase bodovat doma - další kolo se hraje v sobotu od 17 hodin proti rezervě Malína.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 33. Ptáčník, 45. a 89. z penalty Kareš - 67. Horký.

Sestava FC: Skokan - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horálek (75. Bohuslav Šváb), Štoček, Frčka, Horký - Jan Švadlenka, Jelínek.

Sestava Křesetice: Domas - Rajdl, Veselý, Ptáčník, Leopold, Zvolánek, Jarůněk, Bláha, Jarůněk M., Kareš, Faltýn. Střídali: Grauer, Borovec.

Rozhodčí: Uher Jiří.

Video:

gól domácích přímo z rohu

gól na 2:0

Zpět