Benago počtvrté za sebou nebodovalo, doma podlehlo Zbýšovu

05.06.2017 16:58

Bílé Podolí B - Zbýšov 2:5 (2:1)

Ani dvoubrankové vedení nestačilo podolskému benagu k bodovému zisku proti Zbýšovu. Poté, co Podolští neproměnili své šance, si odvezli všechny body hosté za vítězství 5:2.

Podolští začali zostra a hned v 1. minutě Švadlenka před prázdnou bránou těsně nedosáhl na Štočkův centr. V 9. minutě se krásně uvolnil Skala, prošel přes tři hráče a zavěsil k tyči - 1:0. Ve 12. minutě došlo k závaru ve vápně hostů a Doubek dokázal míč tečovat do sítě - 2:0. Domácí byli při chuti a třetí branku mohl přidat Švadlenka, ale jeho střelu do šibenice vytáhl Radil na roh. Ve 22. minutě zahrozili poprvé hosté a hned z toho byl gól, když Čáp trefil z trestného kopu šibenici - 2:1. Od té doby se hra vyrovnala, ale třetí gól mohli přidat domácí - útočník Švadlenka z vápna míč napálil do břevna. V závěru poločasu sahali hosté po vyrovnání, ale skvělý zákrok předvedl brankář Švadlenka, který hlavičku k tyči vyrazil na roh. Po něm hosté zakončovali vedle. Poločas tak vyhráli Podolští 2:1.

Hned zkraje druhé půle Štoček vybídl ke skórování Kupku, ale Radil gólovou šanci zneškodnil. Na druhé straně se potvrdilo nedáš - dostaneš, a to hned třikrát v průběhu čtyř minut! Nejdříve zapadl do brány nepovedený centr, následně Podolští ihned po rozehrávce ztratili míč a Šemík nikým neatakovaný z vápna zamířil k tyči, a v 52. minutě opět Šemík využil spousty prostoru ve vápně, když si doběhl přetažený míč a sám před Švadlenkou nezaváhal - 2:4! Podolští se snažili vzpamatovat, jenže Kupka hlavičkoval vedle, Weinlich také nezamířil mezi tři tyče a Tomanovu hlavičku pod břevno Radil vytáhl. V 81. minutě utekli hosté do otevřené obrany a bylo rozhodnuto - 2:5.

Hosté udělili Kobylkám lekci z efektivity - zatímco na brankové příležitosti jasně vyhráli Podolští, tak Zbýšovští proměnili prakticky vše, na co sáhli. Zápas se lámal stejně jako na podzim ve Zbýšově v úvodu druhého poločasu - tehdy Podolští inkasovali třikrát za 10 minut, tentokrát ještě rychleji. Benago prohrálo už čtvrté utkání v řadě a nebezpečně se přibližují mužstva z konce tabulky. Předposlední zápas se hraje v sobotu od 17 hodin opět doma proti Červeným Janovicím.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 9. Skala, 12. Doubek - 22. Čáp, 49. Jukl, 50. a 52. Šemík, 81. Škoda.

Sestava FC: Tomáš Švadlenka - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký (75. Heřmánek), Štoček, Bohuslav Šváb (66. Horálek), Skala - Jan Švadlenka (46. Weinlich), Doubek (46. Kupka).

Sestava Zbýšov: Radil O. - Čáp, Jukl, Radil V., Vavřička, Škodák, Šemík, Výborný, Jirák, Dvořák, Kolář. Střídal: Tvrdý.

Rozhodčí: Blatný Matěj.

Diváků: 40.

Zpět