Benago podpořilo úspěšný víkend třemi body z Bratčic

16.09.2013 20:45

Bratčice - Bílé Podolí B 1:2 (1:1)

V sobotu odpoledne se museli podolští fotbalisté rozdělit na dvě party, přičemž ta první zůstávala v Bílém Podolí na zápase áčka a druhá zamířila do Bratčic. Benago sice nemohlo počítat s trenérem áčka Švábem a absentujícími Radkem Tomanem a Janem Spáčilem, přesto si z Bratčic po dobrém výkonu odvezlo všechny body.

Podmáčenému terénu se rychleji přizpůsobili domácí, ale kromě územní převahy si šanci nevytvořili. Až ve 20. minutě po pasu za obranu utekl Šulc a křižnou střelou po zemi poslal Bratčice do vedení - 1:0. O chvíli později po závaru před Beranem skončil míč na břevně. Hosté se nechtěli s tímto vývojem smířit, začali lépe kombinovat a několik centrů do vápna zavánělo vyrovnáním, jako ve 32. minutě hlavička Kachmarského, nebo ve 35. minutě zblokovaná střela Vávry. Ve 44. minutě Štoček sklepl míč na Kachmarského, který si jej připravil na střelu a z 20 metrů ji krásně zakroutil do šibenice - 1:1.

Domácí byli gólem do šanty zaskočení a Podolští byli i ze začátku druhé půle aktivnější. V 51. minutě Štoček „vymotal“ u lajny dva obránce, poslal míč před branku a Vávrovi se povedlo ve skluzu zakončit - 1:2! Zvýšit náskok hostů mohl v 55. minutě Svoboda, ale brankář vyrazil. Skórovat se nepovedlo ani Vávrovi v 67. minutě po centru Svobody. Postupem času domácí více diskutovali s rozhodčím, než aby hráli, navíc Podolští důkladně bránili a do zakončení soupeře nepouštěli. Několik dlouhých autů a standardních situací vyřešila hostující obrana v čele s Beranem bez větších problémů a Kobylky uhájily cennou výhru 2:1. Zbytečnou tečku za zápasem udělal domácí záložník Urválek, který po konečném hvizdu dostal za urážky a napadení rozhodčího červenou kartu. Napadení ještě v kabině rozhodčího zopakoval a nesmyslně ohrozil nejen svůj nástup k dalším zápasům, ale hlavně může za jeho prohřešky pykat klub, který nedostatečnou pořadatelskou službou střetu nezabránil.

Před zápasem bychom vzhledem k situaci brali remízu všemi deseti, ovšem po vývoji zápasu je výhra zřejmě zasloužená - domácí se za celý druhý poločas nedostali do vyložené brankové příležitosti. Podolští mají 7 bodů a v tabulce se po nepovedeném začátku vyhoupli do klidného středu. Body z venku se benago pokusí potvrdit doma v neděli (pozor, změna oproti původnímu rozpisu) proti Paběnicím.

Branky: 20. Šulc - 44. Kachmarskyy, 51. Vávra

Sestava FC: Beran - Jansa, Šilha, Kupka, Svoboda - Vávra, Skala, Zelený, Doubek - Štoček, Kachmarskyy.

Sestava Bratčice: Trekoval - O. Čapek, J. Čapek, Ronovský, Kupera, Havránek, Fendrych, Kaňka, Dvořák, Šulc, Urválek. Střídali: Uhlíř, Vondráček.

Rozhodčí: Baroch (OFS Kolín)

Zpět