Benago podruhé za sebou nevstřelilo branku, všechny body si odvezl Kácov

13.05.2018 10:14

Bílé Podolí B - Kácov B 0:5 (0:1)

Poté, co si v týdnu odvezly všechny body z Bílého Podolí Křesetice, se totéž povedlo i rezervě Kácova, která tak potvrdila roli favorita a zaslouženě zvítězila. Podolští bohužel podruhé za sebou nedokázali vstřelit branku.

Zápas začal pro Kobylky nešťastně - ve 2. minutě se sice ubránili útoku soupeře, ale ten zachytil nepřesnou rozehrávku, Futera se dostal do vápna a střelou k tyči poslal hosty do vedení - 0:1. Domácí se snažili vyrovnat, ale kombinace postrádala finální fázi. Ta přišla až díky standardním situacím - nejblíže brance měl Čakovský po rohovém kopu Štočka, kdy ve velkém závaru trefil jen obránce na brankové čáře a následně se hostům podařilo míč odkopnout do bezpečí. Na druhé straně řešil několik náznaků Beran, ale nebezpečné centry si ve spolupráci s obranou pohlídal. Ve 40. minutě postupoval sám na bránu Netáhlo, ale zastavil ho hodně sporný ofsajd, který trochu rozproudil emoce. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal bohužel stejně, jako ten první - gólem hostů. V 54. minutě neodpískal rozhodčí faul na půlce hřiště a následný brejk do otevřené obrany Kácovští sehráli výborně - Albrecht zakončoval do prázdné brány. Když pak v 56. minutě střelou z vápna zvýšil Futera, bylo rozhodnuto - 0:3. Podolští mohli snížit v 60. minutě, kdy Horký vybojoval míč a našel ve vápně Horálka, ovšem ten mířil vedle. Bohužel rozhodčí se více věnoval divákům, než hře, a vyrobil mnoho nepřesností, což vygradovalo v 68. minutě, kdy byl chybně odpískaný faul Netáhlovi, za který navíc dostal žlutou kartu, což se mu nelíbilo a za následné protesty dostal červenou. V 70. minutě rozhodčí přerušil hru a nechal vykázat některé diváky, kteří se zrovna vrátili z májí probíhajících na podolské návsi. V hledišti nastal klid, na hřišti bylo také hotovo. Na kombinačně vysoké úrovni hrající hosté přidali ještě dvě branky a zápas skončil výsledkem 0:5.

Hosté vyhráli zaslouženě a rozhodčí výsledek příliš neovlivnil, ale je škoda, že jinak skvělá atmosféra, kterou "májoví" fanoušci na zápase vytvořili, nakonec ještě bude mít pro Kobylky důsledky u disciplinární komise. Podolští ve druhé polovině jara zatím výsledkově i herně tápou, i když je pravda, že dvě prohry s týmy usilujícími o postup do okresního přeboru, nejsou žádnou ostudou. V dalším kole zajíždí benago na Kluky - hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 2. a 56. Futera, 54. Albrecht, 74. Peroutka, 86. Štorch.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký, Štoček (46. Radek Toman ml.), Skala (65. Procházka), Čakovský - Kachmarskyy (46. Horálek), Netáhlo.

Sestava Kácov B: Pospíšil - Váňa, Pivoňka, Jirků, Hylský, Solnář, Štorch, Peroutka, Cacák, Futera, Albrecht. Střídali: Marhan, Štorch, Zahradník.

Rozhodčí: Řípa Jiří.

Diváků: 60.

Zpět