Benago porazilo lídra z Kácova brankou z poslední minuty

04.10.2016 19:52

Bílé Podolí B - Kácov B 4:3 (1:2)

Do Bílého Podolí přijel zatím suverénní lídr soutěže, který se v minulé sezóně dobrovolně odhlásil z okresního přeboru, přestože se v soutěži udržel. Z dosavadních pěti kol má Kácov plný počet bodů a i v prvním poločase šestého kola to vypadalo na pokračování série. Ale Podolští zabrali, skóre dokázali otočit a v dramatickém závěru vstřelit vítěznou branku. 

V první půli Podolští hráli ze zabezpečené obrany a čekali, co hosté předvedou. Ti měli dobrou příležitost v 8. minutě po nepřímém kopu uvnitř vápna, ale obrana střelu zblokovala na roh. Skóre se poprvé měnilo ve 23. minutě - po průniku podél brankové čáry Skokan vyrazil míč na tyč, ale Futera stál na správném místě a neměl problém dorazit do prázdné brány - 0:1. Ve 24. minutě Štočkovu střelu zastavil Mejstřík, na druhé straně pomohla Skokanovi tyč při likvidaci vyložené šance hostů. Ve 34. minutě domácí obrana míč odvrátila jen na velké vápno, odkud ho krásně trefil Futera k tyči - 0:2. Přestože hra byla vyrovnaná, tak Kácovští vedli o dvě branky a vypadalo to na jasnou záležitost. Naštěstí se ještě do poločasu podařilo snížit Štočkovi po trestném kopu - 1:2. 

Další Štočkův trestný kop ve 49. minutě brankář vytáhl na roh, ale tihle dva se ještě jednou utkali - při penaltě v 58. minutě. Weinlich byl faulovaný a Štoček zařídil vyrovnání - 2:2. Hosté odpověděli gólovou šancí z 61. minuty, ale Skokan vyběhnutím dobře zmenšil úhel a střelu vyrazil. Další minuty patřili domácím - Skala střílel v 63. a v 65. minutě, ale vždy těsně vedle. V 68. minutě Weinlich vybídl ke střele Doubka, jehož první ránu obrana zblokovala, ale dorážka už skončila v síti - 3:2! Najednou hosté poznali, že je zle, a vrhli se do útoku. V 70. minutě Skokan ještě zneškodnil nebezpečnou střelu, ale o minutu později už bylo vyrovnáno - 3:3. V 83. minutě po Štočkově centru hlavičkoval Toman, ale Mejstřík byl pozorný. Zápas směřoval k penaltám, ale v poslední minuté jej parádním způsobem rozhodl Skala - z plného běhu trefil z 20 metrů šibenici, a ještě k tomu levačkou - 4:3! 

Zápas se musel divákům líbit, a přestože spokojenější byli domácí, hosté se rozhodně nemusí za předvedený výkon stydět a ukázali, že právem hrají na čele tabulky III. třídy. Kobylkám je nutno přičíst ke cti fakt, že ani jeden hráč ze sobotního zápasu áčka nebyl potřeba, což při podobné konstalaci nebývá vždy zvykem. Benago tak může v klidu vyhlížet další zápasy, protože vědí, že se dá hrát a potažmo bodovat s každým. Třeba už v příštím kole na Štrampouchu. Hraje se v neděli od 16 hodin. 

Branky: 40. a 60. z penalty Štoček, 68. Doubek, 90. Skala - 23. a 34. Futera, 71. Havlík. 

Sestava FC: Beran - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Frčka, Štoček, Skala, Horký (55. Chmelař) - Weinlich (85. Kupka), Doubek. 

Sestava Kácov: Mejstřík - Váňa, Pivoňka, Marhan, Pospíšil - Štorch V., Futera, Peroutka, Soucha (75. Šnobl) - Štorch Š., Havlín. 

Rozhodčí: Blatný Matěj. 

Diváků: 40.

Zpět