Benago porazilo Miskovice s čistým kontem

06.10.2018 18:30

Bílé Podolí B - Miskovice 3:0 (1:0)

Podolští chtěli potvrdit tři body ze Sedlece v domácím zápase proti Miskovicím, které zatím vyhrály jen jednou. Po vyrovnaném prvním poločase a brance Kachmarského v jeho úplném závěru byli Podolští ve druhém poločase lepší a brankami Štočka a Tomana rozhodli.

První poločas moc fotbalové krásy nenabídl. První střelu - a ještě vedle - si připsal Kachmarskyy až v 19. minutě. Podolští byli o něco aktivnější a Kachmarskyy se po Švadlenkově přihrávce dostal znovu do zakončení, vyběhnuvšího brankáře sice přehodil, ale s ním i branku. Až úplně poslední příležitost prvního poločasu skončila brankou: Štočkův dobře kopnutý trestný kop tečoval na zadní tyč Kachmarskyy a poslal Kobylky do vedení 1:0. Hosté v první půli měli několik standardních situací, ale do vyložené šance se nedostali.

Ve druhé půli už se na fotbal dalo dívat, oba týmy zlepšily pohyb a zrychlyly rozehrávku. Ve 49. minutě mohlo být vyrovnáno - po trestném kopu se hosté dostali k hlavičce, ale ta mířila těsně vedle. V 60. minutě Horký ideální přihrávkou našel Kachmarského, ten ještě promáchl, ale za ním jistil situaci ještě Štoček, který do prázdné brány zvýšil na 2:0. Hosté, kteří navíc hráli od 70. minuty bez hráče, který musel odjet. Podolští mohli navýšit skóre v 72. minutě, ale Kachmarského lob hlavou brankář konečky prstů zachytil. Po úspěšném napadání brankáře střílel do prázdné brány Procházka, ale obráce stihl nedůraznou střelu odkopnout ještě před brankovou čárou. V 85. minutě Štoček vysunul Kachmarského, který postupoval sám na brankáře. Hosté bránění situace vzdali už na půlce, a tak si mohli Kachmarskyy, Horký a zakončující Procházka několikrát míč ve vápně vyměnit, ale zakončili vedle! Až v poslední minutě ukázal stoper Toman, jak se má zakončovat, a hlavou zužitkovat centr svého bratra - 3:0.

Podolští vyhráli zaslouženě, i když v průběhu prvního poločasu to na žádnou hitparádu nevypadalo a zápas rozhodl až gól do šatny. Benago slepovalo sestavu na poslední chvíli a nakonec vyšla varianta s půlhodinovým střídáním - Weinlicha vystřídal Fejfar, oba budou hrát o den později. Také nasazení brankáře Švadlenky nebylo plánované, ale svou úlohu splnil na jedničku a udržel čisté konto. Příští zápas hraje benago opět doma - proti posledním Červeným Janovicím nastoupí v neděli od 15:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 45. Kachmarskyy, 59. Štoček, 90. Toman.

Sestava BP: Tomáš Švadlenka - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horký, Štoček, Šváb (68. Radek Toman st.), Novotný - Kachmarskyy, Weinlich (30. Josef Fejfar, 60. Procházka).

Sestava Miskovice: Paraskevaidis - Herout, Krejza, Kruliš, Březina, Podolák, Štěpán, Bartůněk, Zich, Bachtík, Hrba.

Rozhodčí: Klobása Michael. 

Diváků: 40.

Video:

gól Luboše Štočka

šance Josefa Procházky

šance Ivana Kachmarského

Zpět