Benago porazilo první tým tabulky a zvedá se ze dna

11.11.2017 17:08

Bílé Podolí B - Tupadly B 4:1 (2:0) 

Před předposledním podzimním kolem se benago propadlo na předposlední místo tabulky a vyhlídky na vzestup nebyly příliš optimistické. Do Bílého Podolí totiž přijel aktuální lídr třetí třídy Tupadly B. Díky dobrému výkonu a konečně také dobré střelecké produktivitě zůstaly všechny body Kobylkám. 

Podolští řešili problémy se sestavou a dokonce prvních 10 minut hráli v deseti bez brankáře Staše, kterého zastoupil Štoček. Hra však byla v úvodu vyrovnaná a náhradní brankář žádnou nebezpečnou šanci řešit nemusel. Když se vyrovnal počet hráčů, byli o něco lepší domácí - ve 14. minutě střílel Kachmarskyy do náruče brankáře. Ve 20. minutě střílel zpoza vápna Skala, ale i s jeho střelou si branář poradil. Staš si připsal zahřívací zákrok ve 25. minutě, ale hned o minutu později se zahřál více, když zneškodnil samostatný únik dvou tupadelských hráčů! Ve 31. minutě Staš dobře vyběhl proti dalšímu samostatnému úniku a zmenšil střelecký úhel, míč rozvlnil jen boční síť. Ve 35. minutě se poprvé měnilo skóre - Štoček po pěkné akci zakončil z 20 metrů pod břevno - 1:0. Ve 42. minutě se po dlouhém Stašově výkopu dostal ke střele Kachmarskyy a šibenici minul pouze o centimetry. Ale ještě před pauzou se domácí dočkali - Horký z 30 metrů krásně napřáhl a brankář se za křižnou střelou jen ohlédl, 2:0. 

Ve druhém poločase vzbudila emoce hned 50. minuta - Skala se chtěl prodrat k zakončení, ale obránce mu čistě míč vypíchl na roh. Jenže rozhodčí odpískal penaltu a za následné protesty dostal červenou kartu Dlouhý. Penaltu kopl Štoček úmyslně vedle a pokračovalo se za stavu 2:0. Hosté byli sice oslabení, ale hra byla vyrovnaná. Přestože terén k tomu nebyl úplně ideální, tak obě mužstva kombinovala po zemi a bylo na co se dívat. V 63. minutě přišla třetí branka domácích - Horký byl ve vápně faulovaný, ale tentokrát se penalta nepískala. Jenže akce pokračovala a míč se dostal k Vítkovi, který střelou z 10 metrů nedal Remešovi šanci - 3:0. Také hosté se dostali do šance, jenže zakončili mimo tři tyče. Domácí byli úspěšnější - Švadlenkův centr vrátil Kupka Vítkovi, který krásně našel na malém vápně volného Kachmarského - 4:0. Hosté hráli i v deseti sympaticky a také se na ně měla pískat penalta. Nakonec se dočkali snížení v 80. minutě, kdy do odkryté brány skóroval Závůrka - 4:1. Další šance už zůstaly nevyužity a skóre se nezměnilo.

Podolští se konečně rozestříleli a proti kvalitnímu soupeři ukázali, že na chvost tabulky určitě nepatří. Zápas ovlivnila situace z 50. minuty, kdy se pískala penalta, která nebyla. Luboš Štoček penaltu sportovně neproměnil, ale hosté neudrželi nervy na uzdě, zasypali rozhodčího nadávkami a zbytek zápasu dohrávali v deseti. Paradoxně proti prvnímu týmu tabulky benago body bere, ale proti soupeřům ze spodní poloviny se jim to nepovedlo. Poslední utkání se hraje v Horušicích v sobotu už od 10:15.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 35. Štoček, 43. Horký, 63. Vítek, 69. Kachmarskyy - 80. Závůrka. 

Sestava FC: Staš - Jan Švadlenka, Kupka, Jakub Fejfar, Jansa - Horký, Štoček (70. Procházka), Skala, Bohuslav Šváb - Kachmarskyy, Vítek. 

Sestava Tupadly: Remeš - Zahradník, Průcha, Štainer, Zajíc, Kavánek, Šveřepa, Závůrka, Čáp, Hošek, Dlouhý. 

Rozhodčí: Křivka František. 

Diváků: 30.

Zpět