Benago porazilo sedleckou rezervu a upevnilo si páté místo

29.04.2019 08:01

Bílé Podolí B - Sedlec B 4:1 (0:0)

Po nelichotivém výprasku v Kácově se benago vrátilo na vítěznou vlnu na domácí půdě v zápase proti sedlecké rezervě. Po bezbrankové první půli a vedoucím gólu hostů v úvodu té druhé otočily Kobylky zápas trefami Kubáta, Weinlicha, Chmelaře a Kupky.

V první půli sice diváci gól neviděli, ale rozhodně se nenudili - na obou stranách si hráči vytvořili několik brankových příležitostí. V 7. minutě stříleli hosté vedle, stejně jako o chvíli později domácí Štoček st. V další šanci hostů se vyznamenal Staš, zatímco na druhé straně Švadlenka v největší šanci prvního poločasu netrefil bránu. Své šance neproměnili ani Kubát, Horký a Weinlich, takže se do kabin šlo za stavu 0:0.

Ve druhé půli už branky začaly padat. Skóre otevřel v 54. minutě Tyšer, který dorazil Stašem vyraženou ránu - 0:1. Inkasovaný gól jako kdyby domácí nabudil a od té doby svého soupeře přehrávali. Během pěti minut mezi 63. a 68. minutou dokázaly Kobylky skóre třemi brankami otočit! Nejprve vyrovnal střelou na zadní tyč Kubát, následně otočil stav Weinlich po centru Štočka ml. a třetí branku přidal střelou z vápna Chmelař, když Kupka rychle rozehrál trestný kop - 3:1. Ovšem rozhodnuto zdaleka nebylo - hosté se dokázali dostat do několika brankových příležitostí, ale koncovka je zradila - dvakrát zasáhl Staš a dvakrát mířili vedle. Domácí byli efektivnější - Chmelařův centr usměrnil za záda Rybáka Kupka - 4:1. Ani za tohoto stavu se hosté nevzdali, ale nebylo jim přáno - z další stoprocentní gólové šance trefili jen tyč. Skóre tak zůstalo na ukazateli 4:1.

Podolští byli po většinu zápasu lepší a zvítězili zaslouženě, ale kdyby hosté ze svých šancí proměnili alespoň polovinu, mohlo dojít i na penalty. Kobylky si upevnily pátou příčku a v příštím kole zkusí atakovat tu čtvrtou - o body se poperou v Miskovicích. Hraje se v neděli v 17 hodin.

Branky: 63. Kubát, 65. Weinlich, 68. Chmelař, 84. Kupka - 53. Tyšer.

Sestava BP: Staš - Jindřich Šejvl (46. Chmelař), Frčka, Šilha, Jansa - Horký (66. Kupka), Luboš Štoček st., Luboš Štoček ml., Kubát - Weinlich (68. Horálek), Jan Švadlenka.

Sestava Sedlec B: Rybák - Brožek, Fitzbauer, Vokoun, Ďoubal, Zdychynec, Hvězda, Tyšer, Hyka, Žídek, Kolda. Střídali: Češpiva, Jiráň.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Diváků: 40.

Zpět