Benago porazilo Zbýšov a drží pátou příčku

18.04.2019 09:22

Bílé Podolí B - Zbýšov 3:2 (2:1)

Na nedělní odpoledne se těšili fanoušci podolského benaga - v minulém domácím zápase totiž viděli desetigólovou přestřelku zakončenou penaltovým rozstřelem. Tentokrát byl soupeřem Zbýšov, který okupuje čtvrté místo tabulky. Gólů padlo "jenom" pět, ale diváci mohli být spokojení, protože tři body zůstaly v Bílém Podolí. 

Lépe do zápasu vstoupili domácí a hned v 1. minutě musel zasahovat Brabec proti střele Suchánka. V 8. minutě Šejvl centroval, Suchánkovo zakončení brankář vyrazil jen ke Kupkovi, který se snažil míč rychle vrátit do odkryté brány, ale nepříliš důrazně, takže ho stihl doběhnout obránce ještě před brankovou čárou. Hosté o sobě dali vědět v 11. minutě, kdy na zadní tyči netrefili odkrytou bránu po centru ze strany. V 19. minutě po chybě v rozehrávce postupoval sám na bránu hostující útočník Čáp, ale Beran míč skvěle vyrazil a poradil si i s dorážkou. Také následný roh domácí odvrátili, ale hosté vrátili míč do vápna a nepovedený odkop stopera se dostal k Čápovi, který otevřel skóre - 0:1. Ve 25. minutě mohl vyrovnat Čakovský, který se dostal až před brankáře, ale nedokázal ho obhodit. Ve 29. minutě už se domácí radovali: Štoček ml. nacentroval na zadní tyč, kde si míč našel neobsazený Frčka, kterému stačilo trefit bránu - 1:1. O tři minuty později už domácí vedli: Suchánek zatáhl míč do vápna a Kupka měl na zadní tyči jednoduchou úlohu - také stačilo trefit prázdnou bránu, 2:1. Ve 40. minutě Čakovský ideálně načasoval svůj pas za obranu, Kupka ještě míč posunul na volného Šejvla, ale ten svou střelu zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. V závěru poločasu měli domácí velký tlak, ale Štoček ml. krásnou střelou trefil jen tyč a Suchánek zakončil nad. Do kabin se šlo za stavu 2:1. 

Podolští ve druhé půli pokračovali v aktivní hře, která vyústila v 50. minutě penaltovým faulem na Čakovského - Kupka zvýšil na 3:1. Ale kdo si myslel, že je rozhodnuto, ten se mýlil. Hosté přidali a začali potvrzovat, proč bojují v tabulce o druhé místo. V 54. minutě měl práci Beran, který vyrazil nebezpečnou střelu. Na druhé straně se už podruhé v zápase trefil Štoček do tyče! Ale to už hosté definitivně přebrali iniciativu a zaslouženě snížili v 70. minutě, kdy se po sólu z vlastní poloviny trefil nechytatelně pod břevno Bilinkiewicz - 3:2. Domácí se soustředili na bránění, několik rohů a přímých kopů dokázali "uskákat". Největší šanci na srovnání měl v 85. minutě Tvrdý, který trestný kop z 20 metrů poslal nad břevno Beranovy brány. Tři body tak zůstaly v Bílém Podolí po výsledku 3:2. 

Ještě v úvodu druhého poločasu to vypadalo na bezproblémové vítězství domácích, ale nakonec mohl Zbýšov i vyrovnat a dovést zápas k penaltovému rozuzlení. Díky výhře se Podolští přiblížili svému soupeři na rozdíl dvou bodů, ale zůstávají na pátém místě. Náskok na šestou Sázavu narostl na čtyři body, takže Kobylky si nepohodší ani po dalším kole, kdy jedou na půdu suverénního Kácova. Hraje se v sobotu od 10:15. 

Fotogalerie: odkaz Katka

Branky: 29. Frčka, 32. a 50. z penalty Kupka - 20. Čáp, 70. Bilinkiewicz. 

Sestava BP: Beran - Radek Toman ml., Frčka, Šilha, Jansa - Čakovský, Luboš Štoček st. (46. Jindřich Šejvl), Luboš Štoček ml. (62. Kachmarskyy), Jakub Šejvl - Kupka, Suchánek (70. Horálek). 

Sestava Zbýšov: Brabec - Králík, Čáp, Radil, Jukl, Jirák J., Hájek, Bilinkiewicz, Sobotka J., Jirák M., Zosimčuk. Střídali: Sobotka L., Tvrdý, Vavřička. 

Rozhodčí: Procházka Petr. 

Diváků: 40.

Zpět