Benago poslední zápas zvládlo, z Miskovic přivezlo tři body

19.11.2016 16:18

Miskovice - Bílé Podolí B 2:3 (1:1)

V posledním podzimním zápase zajíždělo benago do Miskovic, které doma dosud prohrály jen jednou. Jenže Podolští potvrdili, že se jim venku daří a už počtvrté dokázali přivézt tři body ze hřiště soupeře. Branky zařídili Štoček s Weinlichem.

Na krátkém a nerovném hřišti začali Podolští aktivně a hned ve 4. minutě prošla střela Doubka jen těsně nad břevnem. V 9. minutě střílel Frčka, ale ani tentokrát nemusel brankář zasahovat. Ve 12. minutě Weilnich se Skalou kombinovali ve vápně tak dlouho, až o míč přišli, i když se několikrát naskytla možnost vystřelit. Jak efektivně zakončovat ukázali domácí v 18. minutě - ze své první šance dokázali vstřelit branku, když Štěpán z malého vápna zamířil přesně - 1:0. Ve 30. minutě se dostal k hlavičce Frčka, ale ani on si na Bachtíka nepřišel. Až ve 36. minutě dostal přihrávku do vápna Weinlich, byl u míče dříve než brankář, který ho poslal k zemi. Následnou penaltu proměnil Štoček s přehledem - 1:1. Otočit skóre mohl ve 40. minutě Toman, ale jeho střela šla jen do boční sítě. Poločas tak skončil 1:1.

Ve druhém poločase hráli Podolští z kopce a hned v 52. minutě využili tuto optickou výhodu ke vstřelení druhé branky - po pěkné kombinaci ve středu hřiště vysunul Frčka Weinlicha, který si sám proti Bachtíkovi věděl rady - 1:2. V 67. minutě střílel Skala do tyče, ale o chvíli později se hosté třetí branky dočkali - Štoček chytře rozehrál trestný kop na Weilnicha, který z úhlu zvýšil na 1:3. V 77. minutě mohl po další pěkné akci dokonat hattrick Weinlich, ale míč se odrazil od břevna. Domácí také zahrozili, ale s hlavičkou doprostřed branky neměl Skokan problém. Na druhé straně bylo nebezpečněji - Doubek hledal na zadní tyči Weinlicha, který před prázdnou bránou o centimetry nedosáhl na míč. V 89. minutě domácí snížili, když si Kruliš pěkně navedl míč středem hřiště a přestože si Skokan na jeho střelu sáhl, míč zapadl k tyči - 2:3. V závěru se ještě zbytečně nechal vyprovokovat Skala, který po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Vzápětí však rozhodčí odpískal konec zápasu.

Díky dobrému výkonu berou Kobylky zaslouženě tři body a s plus čtyřmi body v tabulce pravdy se bude dobře zimovat. 22 bodů je dokonce ještě více, než v rekordní sezóně 2013/2014, kdy skončilo benago třetí (to bylo v půlce sezóny 21 bodů).

Fotogaleire: odkaz

Branky: 20. Štěpán, 89. Kruliš - 36. Štoček z penalty, 52. a 75. Weilnich.

Sestava FC: Skokan - Jakub Fejfar (55. Horký), Lukáš Toman, Šilha, Jansa - Frčka, Štoček, Skala, Doubek (85. Bohuslav Šváb) - Weilnich, Kachmarskyy (85. Heřmánek).

Sestava Miskovice: Bachtík - Herout Michal, Vlach, Libicher, Herout Martin, Čtvrtečka, Kruliš O., Kruliš M., Bohuňovský, Podolák, Štěpán.

Rozhodčí: Humpolák Aleš.

Video:

šance Michala Frčky

gól Luboše Štočka z penalty

gól Karla Weinlicha na 1:3

šance domácích

šance Karla Weinlicha

Zpět