Benago prohrávalo v poločase o tři branky, přesto veze z Kaňku dva body za vyhrané penalty

09.04.2018 09:58

Kaňk - Bílé Podolí B 4:5 na penalty (4:1)

V netradičním dopoledním termínu sehrálo podolské benago zápas na půde tabulkového souseda z Kaňku. Po divokém průběhu a osmigólové přestřelce dospěl zápas až do penalt, ve kterých byli úspěšnější hosté a získali bod navíc.

Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale vše změnila první branka v 9. minutě, kdy se zpoza vápna trefil pod břevno Horký - 1:0. Od té doby byli domácí lepší a potvrdili to i gólově - v 16. minutě Mandík zvýšil na 2:0, když využil nedůrazného odkopu obrany. Ve 21. minutě to vypadalo s hosty hodně špatně - po další chybě v obraně darovali třetí branku Černohlávkovi - 3:0. Až za tohoto stavu začali hrát také Podolští - Štoček ještě střílel vedle, ale Vítek ve 35. minutě snížil na 3:1. Hosté vycítili šanci a hnali se do vápna domácích, ale Vítek v další šanci nepřekonal Kopeckého a Kupka po rohu hlavičkoval těsně vedle. Bohužel ve 43. minutě přišla další chyba v obraně a čtvrtý gól domácích - do prázdné brány zakončoval Mandík na poločasových 4:1. Podolští věděli, že herně nezaostávají, ale musí přestat dělat individuální chyby v obraně, aby neodjeli s výpraskem. 

Vstup do druhé půle vyšel Kobylkám náramně - Štočkův trestný kop znamenal snížení na 4:2. V 50. minutě navíc Vítek opět uplatnil svůj čich na góly, když přehodil brankáře a snížil na rozdíl jediné branky - 4:3. Na druhé straně zachránil naděje hostů na bodový zisk Beran, který tygřím skokem vyrazil zakončení do odkryté brány. Hra se vyrovnala, ale Podolští trpělivě čekali na další šanci. Ta přišla v 80. minutě, ale Štočkova střela těsně přelétla břevno. V 86. minutě se hosté dočkali vyrovnání - po Štočkově nákopu prodloužil Kupka míč na Vítka, který střelou k tyči dokonal hattrick - 4:4!

Při penaltách Beran jednou chytil a protože mířili všichni podolští střelci přesně - postupně Skala, Beran, Toman, Kupka a Štoček, radovali se z vítězství hosté.

Po sobotním úspěchu áčka berou dva body za vyhrané penalty také hráči benaga. Z deseti víkendových pokusů jich Kobylky všech deset proměnily, což je obdivuhodná statistika! Díky vítězství se Podolští udrželi v první polovině tabulky, přesto zatím není co slavit - náskok na sestup jsou pouhé 4 body. Nicméně za tři jarní kola získalo benago více než polovinu bodů, jako za celý podzim a pokud bude tento trend pokračovat, sestupové starosti nebudou. Příští zápas se hraje v neděli od 16:30 proti Miskovicím.

Branky: 9. Horký, 16., 43. Mandík, 21. Černohlávek - 35., 50., 86. Vítek, 46. Štoček.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Kupka, Lukáš Toman, Jansa - Horký (65. Horálek), Skala, Štoček, Radek Toman ml. - Vítek, Kachmarskyy.

Sestava Kaňk: Kopecký - Klatka D., Lenc, Klatka M., Horký, Mandík, Černohlávek, Růžička, Mořický, Čermák, Matz. Střídali: Kubánka, Predescu, Costin.

Rozhodčí: Muller Valter.

Zpět