Benago proti Červeným Janovicím vyhrálo poločas, nakonec si však favorit odvezl všechny body

08.09.2020 22:05

Bílé Podolí B - Červené Janovice 2:5 (2:1) 

Ve třetím kole III. třídy přijel do Bílého Podolí soupeř, který před sezónou významně posílil a vyhlásil útok na postup do okresního přeboru. Vždyť také hráči jako Řepka, Panenka, Jiránek (který pro zranění nehrál) či Kacafírek nemůžou mít jiné cíle. Podolští však svou kůži nedali lacino a také díky jejich skvělému týmovému výkonu se 400 diváků výborně bavilo. 

Kdo očekával jednostrannou záležitost a střílení jedné branky za druhou v domácí síti, ten se velice mýlil. Domácí hráli nebojácně a ve 13. minutě se zaslouženě ujali vedení, když Jelínkův centr ze strany usměrnil do Honsovy brány Šejvl - 1:0. Jenže sotva diváci stihli první zásah oslavit, tak přišla na druhé straně podobná situace - centr ze strany usměrnil do odkryté brány Kacafírek, 1:1. Podolští však byli i nadále lepším mužstvem a opět se ujali vedení po Jelínkově parádě. Domácí útočník si všiml vyběhnutého Honse a z 35 metrů poslal skákající míč ideálně trefeným lobem za jeho záda - 2:1. A to se ještě měla pískat penalta po faulu Honse na Jelínka, který byl u míče v rohu vápna dříve než janovický brankář. Na druhé straně Beran stačil sraženou střelu vyškrábnout na tyč, to byla asi největší šance na vyrovnání. Hosté sice měli více střel na bránu, ale na Berana si s dalekonosnými pokusy nepřišli. Poločas tak vyhrály Kobylky 2:1. 

Podolští si byli vědomi síly Janovic, ale nechtěli jen zalézt do defenzivy a bránit hubený náskok. Naopak, už v 50. minutě mohli skóre zvýšit, když se Radovnický ocitl sám na velkém vápně, ale zakončení se mu nepovedlo. A tak udeřilo na druhé straně - v 50. minutě se po odraženém rohu krásně opřel do míče Panenka a volejem zpoza vápna srovnal na 2:2. Jen o tři minuty později už hosté vedli, když si podolští obránci srazili centr do vlastní sítě - 2:3. V 63. minutě přišel velký tlak domácích, který vyvrcholil centrem do vápna, kde byl Chmelař při zakončení faulovaný. Ani tentokrát se však penalta nepískala. Jak se později ukázalo, šlo o jeden ze zlomových momentů zápasu. V 69. minutě se totiž prosadil Uher a zvýšil na 2:4. Podolští už neměli síly na zvrat, navíc tou dobou už hráli bez zraněného Jelínka, pro kterého musela přijet sanitka. Hosté ještě v závěru upravili na konečných 2:5. 

I přes prohru domácí fanoušci svým hráčům za statečný výkon poděkovali. Stejně tak početná skupina hostujících diváků oslavila vítězství se svými hráči. Na zápas s Červenými Janovicemi se bude v Bílém Podolí určitě dlouho vzpomínat, šlo o oslavu fotbalu se vším všudy. V dalších kolech však musí Kobylky myslet také na body, protože jsou zatím s jediným bodem ve spodní polovině tabulky. V příštím kole se hraje v Sázavě s tamní rezervou v sobotu od 16:30. 

Branky: 13. Šejvl, 22. Jelínek - 15. Kacafírek, 50. Panenka, 53. a 69. Uher, 90. Novák. 

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Šálený, Lukáš Toman, Radek Toman ml. - Frčka (83. Fojtík), Štoček st., Šejvl, Radovnický (86. Jukl) - Chmelař (76. Bíža), Jelínek (62. Šilha). 

Sestava Červené Janovice: Hons - Řepka, Bouma, Chvála, Panenka, Červinka, Kacafírek, Uher, Novák, Kubík, Vavřina. Střídali: Štěpán, Uher, Mutl. Rozhodčí: Procházka Petr. 

Diváků: 400.

Zpět