Benago proti Kaňku vystřílelo dva body v penaltách

12.09.2017 05:02

 Bílé Podolí B - Kaňk 3:2 na penalty (1:2)

Kaňk se již několik let po sobě pohybuje na hranici mezi okresním přeborem a třetí třídou, svou kvalitu ukázal i v Bílém Podolí. Hráči domácí rezervy však dokázali se soupeřem držet krok a zápas dospěl ke zřejmě spravedlivé remíze, v následném rozstřelu byli šťastnější domácí a berou bod navíc.

Utkání začalo opatrně a první šance přišla až v 10. minutě, ale rovnou z toho byl gól - Štočkův dobře kopnutý trestný kop prošel nikým netečovaný až do brány - 1:0. Hosté odpověděli nastřelenou tyčí ve 13. minutě, míč se následně kutálel po brankové čáře, ale za ní se nedostal. V 17. minutě střílel nebezpečně Vítek, ovšem Gramada zasahovat nemusel. Ve 24. minutě si na dlouhý míč za obranu naběhl Predescu, byl u něj dříve než vyběhnutý Beran a do prázdné brány vyrovnal na 1:1. Ve 27. minutě se pěknou ranou pod břevno prezentoval Klatka a hosté vedli - 1:2. A mohlo být hůře - Beran měl práci ve 29. minutě, kdy zasahoval proti šanci Kaňku, následně hosté dvakrát nebezpečně hlavičkovali po rohových kopech. Na druhé straně zakončovali Skala a z následného rohu Frčka, ale k vyrovnání to nevedlo. V závěru poločasu na hřišti vzplály emoce, když měl druhou žlutou kartu vidět hostující Kubánka, ale rozhodčí Herda mu ji nepochopitelně neudělil, načež se snažil situaci vykompenzovat vymyšleným trestným kopem před vápnem hostů, jenže Štočkův pokus zablokovala zeď.

Podolští nechtěli zůstat bez bodů, proto ve druhé půli zvýšili obrátky a odměnou byla penalta po faulu na Jelínka, jenže Štoček zamířil vedle a pokračovalo se za stavu 2:1 pro hosty. V 59. minutě Toman překonal hlavou brankáře, ovšem toho na brankové čáře zastoupil jeden z obránců. V 77. minutě Horký našel svým centrem ve vápně Kupku, který v těžké pozici kolenem orazítkoval tyč. Akce domácích pokračovala - míč se odrazil zpět k Horkému, který byl dost nešetrně a z pohledu hostů zbytečně sražen a následovala další penalta - Kupka vyrovnal na 2:2. V závěru se ještě do jedné šance dostali hosté, ale Beran ji zneškodnil a poslal zápas do penaltového rozstřelu.

Na penaltový rozstřel si Podolští věřili - měli v brance penaltového mága Berana, který svou kvalitu potvrdil i tentokrát, když dvě penalty zneškodnil. Na straně domácích uspěli všichni - začal Skala a pokračovali střídající hráči Kupka, Mužátko a Horálek, který svým prvním gólem za benago chladnokrevně vystřelil bod navíc!

Podolští i ve druhém domácím zápase zvítězili, i když tentokrát "jenom" na penalty, a v následujícím kole se pokusí přivézt také první body z venku. Hraje se s Miskovicemi, ale pozor na změnu oproti původnímu rozpisu - výkop je v sobotu od 10:15 a nikoli v Miskovicích, ale v Červených Pečkách, kde hrají Miskovice na podzim své domácí zápasy.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 10. Štoček, 78. Kupka z penalty - 24. Predescu, 27. Klatka.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka (33. Mužátko), Lukáš Toman, Jakub Fejfar (64. Kupka), Frčka - Horký (77. Horálek), Štoček (72. Bohuslav Šváb), Skala, Weinlich - Jelínek, Vítek.

Sestava Kaňk: Gramada - Klatka D., Koten, Klatka M., Horký, Timko, Zahajský, Růžička, Kubánka, Predescu, Purcica (67. Tigali).

Rozhodčí: Herda Eduard.

Diváků: 40.

Video:

dvě chycené penalty Alešem Beranem

rozhodující penalta v rozstřelu - Miloš Horálek

Zpět