Benago proti Vlkanči dokázalo strašidelný první poločas dohnat neuvěřitelným závěrem

31.03.2019 19:09

Bílé Podolí B - Vlkaneč 5:6 na penalty (1:5)

Za krásného jarního počasí sehrálo podolské benago první domácí zápas v roce 2019. Soupeřem byl Vlkaneč, kde Podolští na podzim prohráli 4:1. Tentokrát se jim podařilo bodovat, ale po naprosto neuvěřitelném průběhu zápasu. 

První poločas začali domácí katastrofálně: ve 2. minutě Lowy využil nedorozumění v obraně a otevřel skóre - 0:1. Záhy mohlo být vyrovnáno - Kachmarskyy dvakrát během dvou minut běžel sám na bránu, ale ani jednou nedal! Za to na druhé straně v 7. minutě Zikmunda střelou na zadní tyč zvýšil - 0:2. Ve 12. minutě fauloval Burian Švadlenku, ale rozhodčí zákrok nepochopitelně neodpískal a hosté přidali třetí branku - 0:3. Ve 26. minutě byli domácí na ručník, když Havelka proměnil samostatný únik - 0:4. Ve 31. minutě Jelínek sice snížil na 1:4, ale ještě do poločasu vrátil hostům pohodlný čtyřbrankový náskok hlavou Babák - 1:5! 

Domácí hráči nechtěli, aby zápas skončil ostudným debaklem, ale ani vstup do druhé půle se jim příliš nevydařil a Staš musel zasahovat proti šanci hostů. Ale šance měli i Kobylky: Štoček ml. z trestného kopu těsně minul, Horálek ve slibné šanci pálil do brankáře a Jelínkovu hlavičku také Hájek chytil. Až v 72. minutě se usmálo na benago štěstí, když Horkého nepovedený centr skončil v síti - 2:5. Jenže hosté stále vedli o tři branky a pohodlně si kráčeli pro tři body. Ovšem v posledních pěti minutách se stalo něco neskutečného: v 86. minutě Jelínek po samostatné akci snížil na 3:5, v 88. minutě Štoček ml. krásně obstřelil brankáře a v první nastavené minutě Kachmarskyy srovnal na 5:5! A to ještě v 93. minutě Štočkův centr od rohového praporku poslal do sítě hlavou Jelínek, jenže dva hostující obránci se ve vápně srazili a rozhodčí gól pro faul neuznal! Za stavu 5:5 se šlo na penalty. 

Penalty se lépe vydařili vlkanečským hráčům, kteří ani jednou nezaváhali. Podolští sice díky Štočkovi, Šejvlovi a Frčkovi drželi s hosty krok, ale tyč a přestřelená brána rozhodly o bodu navíc pro hosty. 

Kobylky mají po získaném bodu rozporuplné pocity - po poločase by si na ně nevsadil ani ten největší optimista. Na druhou stranu nebýt chyby rozhodčího, mohly být doma body tři a penalty by se ani nekopaly. Na pátém místě mají Podolští pohodlný náskok na sestupové pozice a tím i klid do následujících zápasů. Další utkání se hraje v Sázavě v neděli od 16:30.

Branky: 31. a 86. Jelínek, 72. Horký, 88. Štoček ml., 90. Kachmarskyy - 2. Lowy, 7. Zikmunda, 12. Burian, 26. Havelka, 42. Babák.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Frčka, Jindřich Šejvl (46. Jakub Šejvl) - Horký, Luboš Štoček st. (46. Horálek), Luboš Štoček ml., Hájek - Jelínek, Kachmarskyy.

Sestava Vlkaneč: Hájek - Broum, Zelený, Vavřička, Výborný, Burian, Burian, Babák, Havelka, Lowy, Zikmunda. Střídali: Prášek, Javůrek, Mrkvička.

Rozhodčí: Šanda Josef.

Diváků: 40.

Zpět