Benago se díky výhře v Ratajích zachránilo ve třetí třídě

07.06.2015 16:11

Rataje - Bílé Podolí B 3:5 (1:1)

Dvě kola před koncem soutěže se utkaly dva sestupem ohrožené celky. Zatímco Kobylkám stačil k definitivní záchraně bod, domácí museli bodovat naplno a stejně neměli záchranu ve svých rukou. Po vyrovnaném prvním poločase se Podolští rozstříleli a čtyřmi brankami rozhodlo o importu tří bodů do Bílého Podolí.

Přestože šlo oběma celkům o hodně a očekávala se hra ze zabezpečených obran, opak byl pravdou. V první čtvrthodině se do dvou šancí dostali hosté a do jedné domácí. Jenže zatímco Chmelař střílel nad a Weinlich vedle Mejstříkovy brány, Hošta se trefil přesně a otevřel skóre na 1:0. Podolští se snažili o vyrovnání, ale Fejfar pálil vedle a Tomanovu šanci zneškodnil brankář. Až ve 38. minutě vysunul Šálený kapitána Šilhu a bylo vyrovnáno - 1:1.

Druhou půli začali hosté tlakem - v 50. minutě pěkně střílel Chmelař, ale Mejstřík vyrazil na roh. Po něm už se skóre měnilo - prosadil se Šálený a poslal hosty do vedení 2:1. Hned v zápětí však bylo vyrovnáno, když Hošta využil nedorozumění v podolské obraně - 2:2. Pětiminutovka od 51. do 56. minuty byla gólově velmi úrodná, na 2:3 totiž po samostatné akci skóroval Chmelař. Uklidnění do řad hostů dodal Toman v 68. minutě po Šilhově centru - 2:4. V 85. minutě ještě vykřesal naději pro domácí Vacka, který snížil na 3:4. Na konečných 3:5 upravil Šváb, když po brejku z poloviny hřiště naznačil přihrávku na Doubka, ale nechtěl riskovat ofsajd kvůli velmi aktivně mávajícímu domácímu asistentovi, a tak pokračoval v samostatné akci, kterou bezchybně zakončil - 3:5.

Rataje si prohrou zkomplikovaly situaci a velmi pravděpodobně doprovodí Žleby do IV. třídy. Naopak Podolští si upevnili 7. příčku a v posledním kole s Kluky budou bojovat o její udržení. Hraje se mimořádně v sobotu od 10:15.

Tabulka: odkaz

Branky: 15. a 53. Hošta, 85. Vacka - 38. Šilha, 51. Šálený, 56. Chmelař, 68. Toman, 88. Šváb.

Sestava FC: Štoček - Jansa, Lukáš Toman, Šálený, Frčka - Šilha, Hájek, Fejfar (80. Bohuslav Šváb), Weinlich - Chmelař, Doubek.

Sestava Rataje: Mejstřík - Forman, Staněk, Vacka, Jelínek, Bělina, Hošta, Kocourek, Novotný, Procházka, Kocourek. Střídali: Fencl, Kozlík, Koldcsiter.

Rozhodčí: Sojka Antonín.

Zpět