Benago se zachránilo ve třetí třídě díky výhře nad Miskovicemi

21.06.2022 23:41

Bílé Podolí B - Miskovice 5:1 (2:0)

Podolské benago postoupilo ze IV. třídy v sezóně 2011/2012 a určitě se do ní nechtělo po deseti letech vrátit. Jenže po nepovedené sezóně se až v posledním kole rozhodovalo v přímém souboji s Miskovicemi o tom, kdo doprovodí Kluky do pralesa. Nakonec Podolští III. třídu uhájili, když Miskovice na domácím hřišti porazili 5:1. 

Kobylky chtěly vstřelit branku co nejdříve, protože v obrovském vedru bylo jasné, že budou rychle docházet síly. Už ve 2. minutě pálil nebezpečně Švadlenka, jeho střelu brankář vyrazil na roh. V 8. minutě už se domácí radovali - Štoček st. se prosadil z trestného kopu, 1:0. Hosté se dostali do zakončení až ve 23. minutě, ale nemířili mezi tři tyče. Zvýšit náskok mohl ve 25. minutě Bíža, nebo o chvíli později Dvořák, jenže ani oni zařízení netrefili. Následovaly trestné kopy na obou stranách - hosté mířili nad, ránu Štočka st. brankář vyrazil. V závěru poločasu si Podolští vytvořili tlak - Doubek trefil tyč, Bíža v obrovské šanci minul, stejně jako Švadlenka. Poločas tak skončil hubeným vedením 1:0. 

Ve druhé půli se hrála stále otevřená partie a hosté mohli v 54. minutě vyrovnat - Staš musel vytáhnout skvělý zákrok, aby udržel čisté konto. V 57. minutě byl ve vápně faulovaný Tronchev a Štoček ml. nařízenou penaltu proměnil - 2:0. Jenže místo uklidnění přišlo snížení, když se Štěpán prosadil střelou z vápna - 2:1. Naštěstí hned vzápětí Kobylky rozhodly: v 60. minutě se Tronchev ve vápně prokličkoval až k přesnému zakončení, v 62. minutě Švadlenka proměnil samostatný únik - hned to vypadalo mnohem veseleji, 4:1! V 77. minutě ještě Štoček ml. završil letošní gólový účet krásnou střelou zpoza vápna - 5:1. Hosté neměli síly na korigování nepříznivého stavu, Podolští tak mohli slavit spolu s fanoušky setrvání v druhé nejvyšší okresní soutěži. 

Výsledek vypadá jednoznačně, ale dlouhou dobu byl zápas vyrovnaný. Až po hodině hry přišla branková smršť, která definitivně zachránila Kobylky ve III. třídě. Podolští udělali pro záchranu maximum - dokonce odložili rozlučku, což určitě pomohlo, neboť hrát ve velkém vedru s promilemi z předchozího večera by nebylo úplně ideální. Do nového ročníku je potřeba správně zregenerovat a připravit se na podzimní sezónu - ideálně tak, aby se na jaře do posledního kola nemuselo hrát o záchranu.

Branky: 8. Štoček st., 57. z penalty a 77. Štoček ml., 60. Tronchev, 62. Tomáš Švadlenka - 59. Štěpán.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka (77. Horálek), Šálený, Štoček ml., Doubek - Dvořák (77. Jukl), Skala, Štoček st., Tronchev (75. Fojtík) - Bíža (75. Plechatý), Tomáš Švadlenka.

Sestava Miskovice: Filipec - Herout, Vilimovský, Bartůněk, Šimoníček, Krejza, Bachtík, Krulich, Zich, Seidl, Štěpán. Střídali: Kopecký, Kučaba.

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Procházka Petr, Mucha Daniel.

Diváci: 60.

Zpět