Benago si nečekaně snadno poradilo s druhým Suchdolem B

21.10.2012 09:59

Bílé Podolí B - Suchdol B 6:2 (3:0)

Po třech zápasech s týmy z nižších pater tabulky přijel do Bílého Podolí Suchdol B, který okupuje druhé místo. Vzhledem ke kvalitě soupeře se dal čekat vyrovnaný zápas, ale po dvou rychlých gólech měli Podolští celý zápas pevně v rukou. Možná i díky svítivým dresům, které jim zlepšovaly orientaci v husté mlze (viz fotogalerie).

Do prvního poločasu vlétli nabuzení domácí jako uragán a Weinlichovi na zadní tyči chyběly centimetry po Kupkově stříleném centru. Ve 4. minutě se po rohu míč odrazil ke Kupkovi, jehož střelu do odkryté brány vyrazil obránce volejbalovým způsobem, za což následovala penalta, ale překvapivě ne červená karta. Penaltu s přehledem proměnil Šváb (viz video) - 1:0. V 6. minutě Weinlich ve vápně přesně našel hlavu Semínka, ale brankář předvedl výborný zákrok, když vyrazil na roh. V 17. minutě centroval Semínko a Štoček zády k bráně efektní patičkou zvýšil na 2:0. Ihned po rozehrání mohli hosté snížit, ale proti byl Červinka, který tváří v tvář útočníkovi gólovku vyrazil. Úvodní nadšení domácích opadlo a hra se vyrovnala, hosté si přihrávkami po zemi vynutili územní převahu a jednu šanci, ale Červinka střelu k tyči výborně vytáhl. Na druhé straně mohl zvýšit Semínko, který šel sám na brankáře - ten však jeho pokus o kličku vystihl. Ve 45. minutě se po Štočkově vysunutí vřítil do vápna Lukáš Toman a prudkou střelou vsítil gól do šatny - 3:0.

Hned ve 46. minutě Kupka vybojoval míč, Semínko našel ve vápně lépe postaveného Štočka, jenž místo razantního zakončení volil technické a brankář míč sebral. V 67. minutě byl Weinlich u míče dříve než brankář, Chmelař v gólové pozici ještě vylepšil pro Radka Tomana, který neměl problém zavěsit - 4:0. Utkání bylo rozhodnuté, přesto se hosté nevzdali a v 70. minutě Beneš snížil na 4:1. Když v 83. minutě Pokorný hlavou upravil na 4:2, otevřeli hosté ještě více obranu a začali se hnát za vyrovnáním, ale času bylo málo a navíc v posledních pěti minutách zvýšil Chmelař na 5:2 a Lukáš Toman po pěkném ťukesu s Kachmarským na konečných 6:2.

Díky třem bodům a nedělní prohře Suchdolu v Bratčicích (dohrávané utkání 7. kola) se Podolští dostali na druhé místo právě před Suchdol. Příští utkání hraje benago opět doma a opět s těžkým soupeřem - domácí neporazitelnost bude bránit proti ambicióznímu Kaňku. Hraje se v sobotu od 14:30.

Fotogalerie: FC BP B - Suchdol B

Branky: 4. Šváb z penalty, 17. Štoček, 45. a 86. Lukáš Toman, 67. Radek Toman, 85. Chmelař - 70. Beneš, 83. Pokorný

Sestava FC: Červinka - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Heřmanský - Kupka, Šváb, Radek Toman, Weinlich (78. Kachmarskyy) - Štoček (75. Doubek), Semínko (53. Chmelař).

Rozhodčí: Šanda

Diváků: 35

Video: proměněná penalta Bohuslavem Švábem ve 4. minutě

Zpět