Benago si proti Červeným Janovicím zastřílelo, Jelínek se trefil čtyřikrát

11.05.2015 07:38

Bílé Podolí B - Červené Janovice 7:0 (2:0)

Podolští si proti Červeným Janovicím připsali teprve druhé vítězství v jarní části sezóny. Stejně jako v prvním případě dokázaly Kobylky vstřelit 7 branek, na rozdíl od zápasu s Novými Dvory však ani jednou neinkasovali.

Hned v 1. minutě se míč dostal středem obrany k Jelínkovi, který si sám před Valentou počínal mazácky a poslal benago do vedení 1:0. Branka sice domácí hráče uklidnila, ale pojistku se jim přidat nepodařilo - Jelínek tentokrát na brankáře nevyzrál a Štoček pálil vedle. Hosté zahrozili v 19. minutě, kdy měl plné ruce práce brankář Beran, který vyrazil nebezpečný pokus na roh. Na druhé straně před prázdnou bránou neuspěl Skala a chvíli po něm ani Semínko z vyložené pozice síť nerozvlnil. Ve 38. minutě si Skala vše vynahradil, když krásnou ranou o tyč z 20 metrů nedal Valentovi šanci - 2:0. Ještě do poločasu se mohlo měnit skóre na obou stranách - nejdříve trefil břevno Kupka po Štočkově rohu, následně propadl trestný kop na zadní tyč a Vavřinův pokus kolenem vyrazil Beran na břevno. Poločas tedy skončil vedením domácích 2:0.

Podolští nechtěli připustit drama, které by jistě nastalo v případě snížení na rozdíl jediné branky. Naštěstí už v 53. minutě zakončil přesně k tyči Toman a uklidnil domácí tým - 3:0. Po hodině už byl rozdíl čtyřgólový, když Jelínek prošel přes čtyři hráče a zakončil přesně. Pátý gól přidal Frčka, který stál na správném místě a odražený míč poslal za bezmocného Valentu. V 77. minutě dokonal Jelínek hattrick, ale ani to mu nestačilo a v 83. minutě přidal ještě svůj čtvrtý gól - 7:0.

Protože se benago ocitlo nepříjemně blízko sestupových vod, využilo posílení hráčů áčka (Spáčil, Semínko, Štoček), jejichž přínos byl na hřišti znát. Nejvíce však zářil Libor Jelínek, který nechal vzpomenout na doby své největší střelecké slávy a za 4 branky musel zaplatit příspěvek do klubové kasy. Vítězství bylo o to důležitější, že teď se hraje dvakrát venku, navíc se soupeři z čela tabulky - na Horkách a v Hlízově.

 Fotogalerie: odkaz

Branky: 1., 61., 77. a 83. Jelínek, 38. Skala, 53. Toman, 72. Frčka.

Sestava FC: Beran - Jansa, Lukáš Toman, Kupka, Frčka - Spáčil, Bohuslav Šváb (66. Kachmarskyy), Semínko, Skala (46. Šilha) - Jelínek, Štoček (64. Chmelař).

Sestava Červené Janovice: Valenta - Bouma, Laudát, Uher, Červinka, Hájek J., Menšík T., Menšík L., Vavřina, Schneiderwind, Hájek L. Střídali: Dvořák, Dlouhý, Víta.

Rozhodčí: Řípa Jiří.

Diváků: 40.

Zpět