Benago si v klidném tempu poradilo s Malínem

23.04.2017 10:23

Bílé Podolí B - Malín B 6:1 (4:0)

Po dvou venkovních zápasech se benago představilo také doma a proti Malínu chtělo odčinit předchozí domácí neúspěch s Paběnicemi. Malín je stejně jako Paběnice namočený v bojích o záchranu, ale tentokrát šlo o jednoznačnou záležitost - už po půl hodině bylo jasné, že všechny body zůstanou v Bílém Podolí.

Hrstka nejvěrnějších podolských fanoušků, které neodradila ani zavřená hospoda, viděla hned od začátku velkou převahu domácích. Krátce po rozehrání se do šance dostal Skala, ale zakončil nad Mičkovu bránu. Ve 3. minutě už se skóre měnilo, když Švadlenka připravil míč Jelínkovi - 1:0. V 10. minutě mohli vyrovnat hosté, jenže gólovou šanci zakončili těsně vedle. Na druhé straně byli domácí efektivnější - útočníci si tentokrát pozice prohodili a Jelínek přihrál na gól Švadlenkovi - 2:0. Ve 14. minutě přidal třetí branku Horký po střele zpoza vápna - 3:0. Čtvrtou branku vymyslel Toman pro zakončujícího Jelínka - 4:0. V poločase už víc gólů nepadlo, i když šance na to byly - proti zakončení Horálka se vyznamenal Mička, Tomanově dalekonosné pumelici chybělo pár centimetrů a Švadlenka z ideální pozice přestřelil.

Ve druhé půli padly další tři branky a dočkali se i hosté - v 60. minutě proměnil Šťastný penaltu. Ještě před tím zvyšoval na 5:0 Štoček po pěkné kolmici Šilhy. Podolští vyhráli i druhý poločas - Jelínek podržel míč na hranici vápna a jeho přihrávku přetavil v šestý gól Doubek - 6:1. V závěru zápasu hra postrádala na obou stranách nasazení a utkání se dohrálo jen z povinnosti. Na výsledku 6:1 se už nic nezměnilo.

Podolští získali povinné tři body a v tabulce se drží v první polovině s 28 body. V dalším kole jedou Kobylky na druhou stranu okresu do dalekého Kácova. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 3. a 24. Jelínek, 11. Švadlenka, 14. Horký, 57. Štoček, 74. Doubek - 60. Šťastný z penalty.

Sestava FC: Skokan - Jakub Fejfar, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Horálek, Štoček (65. Bohuslav Šváb), Skala, Horký - Jelínek, Jan Švadlenka (46. Doubek).

Sestava Malín: Mička - Husa (46. Šťastný), Řípa, Procházka, Handa, Šťastný, Procházka, Řípa, Kraus, Schwarz, Zvolánek.

Rozhodčí: Křivka František.

Diváků: 20.

Zpět