Benago si zastřílelo, Miskovice si odvezly osmičku

04.10.2015 21:12

Bílé Podolí B - Miskovice 8:1 (4:1)

Po desetibrankovém představení v Nepoměřicích sehrálo benago další zápas bohatý na branky, tentokrát však padaly do té správné sítě. Miskovice sice dosud inkasovaly jenom šestkrát, ale z Bílého Podolí si odvezly ještě o dvě branky více, než v dosavadních šesti kolech!

Přitom utkání nezačalo pro Kobylky vůbec dobře - ve 3. minutě se na hranici vápna opřel do míče Najbrt a střelou pod břevno nedal Červinkovi šanci - 0:1. Vyrovnání přišlo po Mužátkově nákopu, který si zpracoval osamocený Semínko a sám před Strbíkem nezaváhal - 1:1. Ve 25. minutě už domácí vedli - oba útočníci si vyměnili role a tentokrát Semínko nahrál Mužátkovi, který zakončil brankáři mezi nohama - 2:1. V zápětí přišel další úder, když Herout zbytečně fauloval ve vápně Mužátka a Fejfar proměnil penaltu - 3:1. Zkorigovat stav mohl Podolák ve 35. minutě, ovšem pálil těsně vedle. Ještě do poločasu přidal čtvrtou branku Spáčil přízemní střelou z 20 metrů - 4:1.

Hosté i za tohoto stavu hráli sympaticky a snažili se kombinovat, ale v útoku nebyli nebezpeční. Větší šance měli domácí - Kupka po Štočkově centru přestřelil, Semínko o chvíli později neproměnil samostatný nájezd. V 73. minutě Semínko dostal krásnou přihrávku od domácího stopera a po kličce brankáři zakončil do prázdné brány - 5:1. Nejhezčí akce zápasu přišla v 78. minutě, kdy po pěkné kombinaci ve středu hřiště zakončoval na zadní tyči Weinlich opět do prázdné brány - 6:1. Hosté definitivně odpadli, navíc si po Štočkově rohu dali vlastní gól - 7:1. Gólovou tečku za utkáním udělal Mužátko, jehož samostatný nájezd sice Strbík vyrazil, ale na dorážku už nedosáhl a inkasoval poosmé.

Podolští sice prohrávali, ale ještě v průběhu prvního poločasu dokázali stav otočit a závěr už připomínal exhibici. Přitom se hosté i za rozhodnutého stavu snažili o kombinaci a výsledek je pro ně možná až příliš krutý. Nicméně tři body zaslouženě berou Kobylky a posunuly se na třetí místo tabulky. Navíc mají největší počet vstřelených branek. Na Horky proto pojedou plní sebevědomí, a to i přesto, že je opět souběh s áčkem.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 16. a 73. Semínko, 26. a 89. Mužátko, 28. Fejfar z penalty, 44. Spáčil, 80. Weinlich, 87. vlastní - 3. Najbrt.

Sestava FC: Červinka - Jan Švadlenka, Kupka, Šilha, Jansa - Horký (65. Weinlich), Štoček, Fejfar, Spáčil - Mužátko, Semínko.

Sestava Miskovice: Strbík - Herout, Libicher, Vlach, Chvála, Krejza, Kruliš M., Najbrt, Kruliš O., Podolák, Štěpán. Střídali: Herout, Bohuňovský, Bachtík.

Rozhodčí: Linhart.

Diváků: 45.

Video:

vlastní gól hostů po rohu Luboše Štočka

Zpět