Benago stáhlo dvougólové manko, přesto bere s Církvicemi jen bod

13.09.2016 09:47

Bílé Podolí B - Církvice 2:3 (1:2) na penalty

Ve třetím kole III. třídy nedokázali Podolští potvrdit vítězství z venku a doma jen remizovali, navíc bonusový bod získaly v penaltovém rozstřelu Církvice.

Zápas začali domácí aktivně a hned v 1. minutě postupoval Weinlich sám na brankáře, ale napálil jen jeho nohy. Hosté odpověděli v 11. minutě také gólovou šancí - nastřelili tyč a poté nedokázali trefit prázdnou bránu. Podolští nebrali toto varování vážně a v 19. minutě už se měnilo skóre - dlouhý míč za obranu dokázal usměrnit do sítě Křížek - 0:1. Podolští sotva rozehráli a hned o míč přišli, k míči se dostal opět Křížek a střelou na zadní tyč zvýšil - 0:2. Ve 29. minutě střílel Čakovský ještě vedle, ale ve 36. minutě po Štočkově centru a Weinlichově zpětné přihrávce už se trefil z akrobatické pozice přesně - 1:2. Domácí mohli i vyrovnat, ale Štočkův trestný kop Hruška vyrazil a Weinlich ve 41. minutě přestřelil. Poločas tak vyhráli hosté.

Podolští nechtěli prohrát i druhý domácí zápas v nové sezóně a ve druhé půli se hnali za vyrovnáním. Benago se dostalo do několika šancí, ale několik rohů a standardních situací dokázali hosté odvrátit. Naopak sami zahrozili v 65. minutě, kdy musel Skokan vytáhnout parádní zákrok proti zakončení z bezprostřední blízkosti. V 76. minutě Čakovský chytře rozehrál přímý kop a Kupka využil nezformované obrany, když hlavou přeloboval brankáře - 2:2. Rozhodnout mohl Štoček z trestného kopu z 25 metrů, ale brankář si poradil. V 88. minutě Kupka po Štočkově centru střílel na zadní tyč, ale o centimetry minul. Po remíze 2:2 tak přišly na řadu penalty.

Podolští měli výhodu ve třetí sérii, ale stejně jako hosté zaváhali a totéž zopakovali v páté sérii. Bod navíc tak braly Církvice.

Sice to po dvaceti minutách vypadalo na podobný propadák, jako v prvním domácím utkání benaga, ale poté přebrali otěže domácí a ve druhém poločase byla jen otázka času, kdy bude vyrovnáno. Přidat vítěznou branku se však nepodařilo a v penaltovém rozstřelu byli šťastnější hosté.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 36. Čakovský, 76. Kupka - 19. a 21. Křížek.

Sestava FC: Skokan - Jan Švadlenka, Martin Šváb, Lukáš Toman, Jakub Fejfar - Horký (55. Kupka), Skala, Štoček, Jansa - Čakovský, Weinlich.

Sestava Církvice: Hruška - Dušek, Koblishke, Vrba, Macháček, Jungwirth, Uhlíř, Křížek, Vocl, Rajdl, Yuzhaninov. Střídali: Fiala, Grulich.

Rozhodčí: Křivka František.

Diváků: 60.

Zpět