Benago udělalo ze zápasu s Nepoměřicemi drama, přesto bere tři body

03.05.2016 21:15

Bílé Podolí B - Nepoměřice 4:3 (2:1)

Podolské benago v dalším zápase III. třídy mělo jediný cíl - získat tři body a výrazně se přiblížit k záchraně v soutěži. To se povedlo, i když skóre vůbec neodpovídá průběhu zápasu.

Podzimní přestřelka vyzněla v poměru 6:4 pro Nepoměřice, proto Podolští chtěli na domácí půdě porážku odčinit a ideálně si i vylepšit skóre, které je zatím negativní. Papírové předpoklady se začaly naplňovat v 17. minutě, kdy Chmelař poslal do odkryté brány zpětnou přihrávku Štočka - 1:0. Ve 25. minutě Skala odmítl navýšení skóre, když minul prázdnou bránu. Podolští měli velký tlak, ale brankář Tvaroha držel naděje hostů na slušný výsledek. Co se nepovedlo domácím střelcům, dokonal nepoměřický obránce Kmoch, který si dal vlastní gól po předchozím velkém tlaku Kobylek - 2:0. Hosté zaútočili v první půli dvakrát - jednou si poradil Beran, ale ve 44. minutě už ani podolský brankář nestačil na střelu Kakose do protipohybu - 2:1.

Podolští chtěli ve druhé půli co nejdříve rozhodnout - v 52. minutě Kupka protáhl brankáře, který hlavičku pod břevno vyrazil na roh. V 56. minutě byl ve vápně faulovaný Chmelař a v souboji veteránů uspěl padesátiletý Štoček nad šedesátiletým Tvarohou - 3:1. Místo uklidnění přišla opět kontaktní branka po chybě v obraně - 3:2. Vítězný gól si Kobylky schovaly až na 80. minutu - Horký prošel přes půl hřiště a naservíroval míč Chmelařovi, který bombou pod břevno nedal brankáři šanci - 4:2. Pátý gól mohl přidat Toman, jeho zakončení však nemělo potřebnou razanci. Poslední slovo měli hosté - v 87. minutě střelou do šibenice snížil Vaňouček - 4:3.

Místo vylepšení skóre tak byli Podolští rádi za tři body, které znamenaly upevnění pozice ve středu tabulky a klidné vyhlídky k dalším zápasům III. třídy. V příštím kole hraje benago v Miskovicích, kde se pokusí o prolomení nepříznivé série na hřištích soupeřů. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 17. a 80. Chmelař, 38. vlastní 57. Štoček - 44. Kakos, 63. Linek, 87. Vaňouček.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Kupka, Šilha, Jansa - Horký, Štoček, Hájek, Spáčil - Chmelař (80. Radek Toman), Skala.

Sestava Nepoměřice: Tvaroha - Kocourek D. (46. Kocourek M), Kmoch M., Procházka, Kmoch J., Tvrdý, Vaňouček, Kmoch M., Culka, Linek, Kakos.

Rozhodčí: Opočenský Oldřich.

Diváků: 40.

Zpět