Benago v Chotusicích i v deseti sahalo po bodu, nakonec favorit bere všechny tři

21.05.2014 07:15

Chotusice - Bílé Podolí 3:1 (1:0)

V sobotu ve stejném termínu jako áčko nastoupilo benago k zápasu na půdě lídra soutěže z Chotusic. Vinou několika absencí (Beran, Chmelař, Horký, Semínko, J. Švadlenka, Kupka, Zelený - 7 hráčů!) hosté hráli celý zápas v deseti. Přesto dokázali být domácím hráčům vyrovnaným soupeřem a ještě deset minut před koncem drželi nerozhodný výsledek.

Podolští mohli favorita zaskočit už ve 2. minutě, ale Doubkova hlavička se mezi tři tyče nevešla. Domácí šli do vedení ve 12. minutě, kdy podolského brankáře Štočka překonal Čmakal. Podolští se ale nevzdali, v prvním poločase dobře bránili a nedovolili odskočit Chotusicím na vyšší brankový rozdíl. Naopak vyrovnat mohl střelou z dálky Jansa, brankář však nakonec zasahovat nemusel, protože střela šla nad chotusickou bránu. První poločas, který se hrál za vytrvalého deště, skončil vedením domácích 1:0.

Hosté hlavně díky aktivnímu Jelínkovi dělali domácí obraně problémy a na těžkém terénu s mnoha kalužemi, ve kterých se míč zastavoval, se snažili o vyrovnání. V 62. minutě to povedlo! Skala svůj roh poslal před bránu tak šikovně, že si jej dezorientovaný brankář srazil do vlastní sítě - 1:1. A to nebylo ze strany hostů všechno - v 70. minutě nacentroval do vápna Vančura, za Doubkovým zakončením se brankář jen ohlédl, ale míč se opět mezi tři tyče nevešel. Překvapení se nakonec nekonalo, protože domácí kanonýr Goliáš brankami z 80. a 86. minuty rozhodl o vítězství Chotusic 3:1.

Podolští jeli do Chotusic hlavně s cílem neudělat ostudu, protože Chotusice měly z posledních pěti zápasů plný počet bodů, již 21 zápasů neprohrály a navíc poslední domácí zápas vyhrály 9:0. Gratulujeme Chotusicím k postupu do okresního přeboru, i když tentokrát domácí musí vzít za vděk třemi body, protože výkonem rozhodně nepřesvědčili, že mají kvality na okresní přebor. Chotusice i díky kritizovaným hlášenkám dosáhly svého - kdyby se zápas hrál i s hráči z lavičky áčka, Kobylky by si určitě odvezly minimálně bod. Podolští i přes prohru drží třetí místo, jenže čtvrté Kluky se přiblížily na pouhý jeden bod a i v dalším kole se jede ven, navíc na půdu nepříjemného soupeře ze Suchdola. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: Goliáš 2, Čmakal - Skala.

Sestava FC: Štoček - Vančura, Šilha, Radek Toman, Jansa - Kachmarskyy, Skala, Spáčil, Doubek - Jelínek.

Zpět