Benago v Chotusicích zabralo, veze si tři body

31.10.2011 08:54

Chotusice - Bílé Podolí B 1:2 (0:2)

V 10. kole IV. třídy zajížděli fotbalisté rezervy Bílého Podolí na hřiště nedalekých Chotusic. Vzhledem k sérii tří zpasů bez vítězství byl cíl jediný - vyhrát. Po podařené první půli, kdy vstřelil dvě branky Luboš Štoček, však přišlo snížení a strach o výsledek. Obrana v čele s brankářem Červinkou vyrovnání nepřipustila a podolské benago se raduje ze tří bodů.

První poločas začali lépe hosté - dařila se jim kombinace a do vápna létaly centry. V 10. minutě centroval Radek Toman na hlavu Štočka, který překonal zblízka brankáře - 0:1. V 18. minutě centroval Šváb, Kupka hlavičkoval jen do břevna a následný závar přinesl jen sraženou střelu na roh. Šváb se Štočkem sehráli z rohu signál, po kterém Štoček zpoza vápna dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. Poté zahrozili také domácí, ale Červinka si s gólovou šancí poradil. Na úzkém hřišti Chotusice hrozily hlavně po dlouhých autech, které dokázaly hodit až do malého vápna. Podolský brankář si s většinou z nich poradil, případně mu pomohla obrana. Poločas skončil 0:2.

Do druhého poločasu šli hosté s cílem přidat třetí, uklidňující branku a zahrát si fotbal. Ve 47. minutě měl šanci Štoček, ale nepřehodil brankáře. Po Dospělově rohu ve 48. minutě hlavičkoval Šváb, ale těsně mimo. Místo branky v síti domácích přišla v 57. minutě penalta na druhé straně - Smejkal proměnil - 1:2. Domácí vycítili šanci, neustále hrozili z dlouhých autů, případně rohových kopů. Podolská obrana znejistěla a často dokázala odkopnout míč právě jenom do autu. Chotusice se hnaly za vyrovnáním, ale do vyložené šance se nedostaly, naopak na druhé straně mohl zvýšit Štoček po samostatné akci nebo Kupka po rohu. Gól už nepadl a Podolští se radovali z důležité výhry 1:2.

Po 10. kole (9 odehraných zápasů) má benago 21 bodů a na vedoucí duo Štrampouch - Vrdy B ztrácí jediný bod. Do konce podzimu zbývají tři zápasy s týmy z dolních pater tabulky (Vlkaneč, Okřesaneč, Horky), které nesmí hráči benaga podcenit, jak tomu bylo v domácím zápase se Zábořím.

Soupeři Vrdů B ve zbývajících kolech jsou Žleby B, Vlkaneč a Hostovlice, soupeři Štrampouchu jsou Horušice, Zbýšov B a Kačina.

Fotogalerie: Chotusice - FC BP B

Branky: 57. Smejkal - 10. a 18. Štoček

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský - Šanda, Radek Toman, Šváb, Vávra (50. Čakovský) - Štoček, Dospěl (50. Doubek)

Zpět