Benago v derby porazilo Horušice a vyhouplo se na čtvrtou příčku

10.11.2018 20:36

Bílé Podolí B - Horušice 5:2 (3:1)

V předposledním kole III. třídy chtěli Podolští zaútočit na čtvrté místo tabulky. Díky vítězství nad Horušicemi a také díky očekávané prohře Tupadel v Kácově se to nakonec podařilo.

Hned v úvodu zápasu se Podolští dostali na soupeřovu polovinu a následně k rohovému kopu, ze kterého Štoček posadil míč přesně na hlavu Frčkovi, který otevřel skóre - 1:0. Brzký gól dodal klid na kopačky Kobylek, naopak hostům se mezihra nedařila a do šancí se nedostávali. Ve 20. minutě napřáhl Chmelař z 20 metrů a krásnou střelou trefil tyč. Ve 28. minutě už se Chmelař zapsal mezi střelce: po centru Horkého hlavou zavěsil pod břevno - 2:0. Hosté mohli snížit ve 30. minutě, ale přímý kop z 20 metrů Beran skvělým zákrokem vytáhl na roh. Ve 32. minutě domácí využili další roh ke vstřelení branky, tentokrát na přední tyči se prosadil Horký - 3:0. Podolští mohli přidat i další branky, ale Kachmarského samostatný únik zlikvidoval Radovnický a Čakovský napálil břevno. A tak udeřilo na druhé straně: trestný kop Zámečníka zapadl přesně k tyči - 3:1. Do kabin šli i přesto spokojenější domácí.

Ve druhé půli opět pomohl Kobylkám rychlý gól, v 52. minutě se po individuální akci prosadil Chmelař střelou k tyči - 4:1. Vypadalo to, že je rozhodnuto, ale v 64. minutě Anton zachytil rozehrávku domácích a vykřesal naději snížením na 4:2. Hosté se vrhli do útočení, ale Beran několik nebezpečných centrů pochytal. Na druhé straně mohl zvýšit náskok domácích Kachmarskyy, ale na zadní tyči zakončoval jen do boční sítě. Až v 84. minutě se měnilo skóre: Beran dlouhým výkopem vybídl Kupku, který přeloboval vyběhnutého brankáře - 5:2.

Mezinárodní sestava Horušic měla svou individuální kvalitu, ale ta proti týmovému pojetí domácích neměla příliš šancí na úspěch. Pět branek znamená opětovný návrat do kladného skóre a hlavně posun na čtvrté místo tabulky, které se Kobylky pokusí udržet i přes zimu. Poslední zápas se hraje na Klukách až za 14 dní - v sobotu 24. listopadu od 10:30.

Fotogalerie: odkaz, odkaz, odkaz

Branky: 3. Frčka, 28., 52. Chmelař, 32. Horký, 84. Kupka - 39. Zámečník, 64. Anton. 

Sestava BP: Beran - Frčka, Šilha, Šejvl, Jansa - Horký, Luboš Štoček, Čakovský (69. Procházka), Novotný (61. Jan Švadlenka) - Chmelař (86. Šváb), Kachmarskyy (78. Kupka). 

Sestava Horušice: Radovnický - Anton, Costin, Čtvrtečka, Cristea, Baginski, Fulga, Kredl, Zámečník, Sommer, Víšek.

Rozhodčí: Šanda Josef.

Diváků:40.

Video:

gól Michala Frčky

přímý kop hostů

gól Fandy Horkého

Zpět