Benago v Horušicích vedlo ještě pět minut před koncem, ale body zůstaly domácím

20.11.2017 15:18

Horušice - Bílé Podolí B 2:1 (0:1)

V posledním kole III. třídy bylo na programu derby, které se odehrálo naposledy v sezóně 2011/2012 ještě ve IV. třídě. Tenkrát Podolští postoupili do třetí třídy a v Horušicích remizovali 1:1, tentokrát se radovali domácí.

Po trochu vlažnějším úvodu se v 15. minutě dostal do zakončení Kachmarskyy, jehož střelu vyrazil Fritea na roh. Ve 24. minutě se Frčka po pěkném centru Skaly dostal k hlavičce, jenže mezi tři tyče nezamířil. Mnohem větší šance měli domácí - Šváb čelil samostatnému úniku ve 26. minutě, ale zasahovat nemusel. O dvě minuty později se situace opakovala a tentokrát Šváb vytáhl výborný zákrok, kterým vyrazil míč na roh. Na druhé straně vyrazil Fritea Štočkovu střelu na roh, po němž Skala otevřel skóre - 0:1. Domácí si do poločasu vytvořili jen jednu šanci na vyrovnání - ve 42. minutě ale po rohu mířili nad bránu. První poločas měl ještě dohru při odchodu do kabin, kdy byli po vzájemné potyčce vyloučení Frčka a Radovnický.

Ihned po rozehrání druhé půle mohlo být vyrovnáno, ale Švábovi pomohla tyč. V 50. minutě se dostal do šance Vítek, jenže brankáře nepřekonal. Domácí chtěli vyrovnat a měli spoustu šancí, ale ani ty nejvyloženější nedokázali proměnit. Až v 85. minutě po přímém kopu z 20 metrů zeď tečovala míč mimo dosah brankáře - 1:1. O minutu později šel Tyšer sám na Švába, ale před odkrytou brankou zamířil mimo. V 87. minutě dostal červenou kartu i druhý ze sourozenců Radovnických, když bez míče nakopl Vítka po předchozím prohraném souboji. Podolští mohli vzápětí přesilovku využít, když si po závaru v malém vápně obránce nastřelil vlastní břevno, ale míč se odrazil do hřiště a z následného protiútoku po velké chybě obrany zařídil tři body pro Horušice Rolenec - 2:1.

Bylo to derby se vším všudy - plné emocí, padly tři červené karty, byla k vidění spousta gólových šancí. Když už to vypadalo na penalty, dokázali domácí z posledního útoku skórovat a díky třem bodům přeskočit v tabulce právě Kobylky. Podolští přezimují předposlední se ziskem 14 bodů. Ale vyhlídky na jaro nejsou nijak tragické - ve vyrovnané tabulce ztrácí na 7. místo pouhé 2 body!

Branky: 85. Tyšer, 90. Rolenec - 31. Skala.

Sestava FC: Bohuslav Šváb - Jan Švadlenka (46. Procházka), Šilha, Jakub Fejfar, Radek Toman ml. - Horký, Štoček, Skala, Frčka - Kachmarskyy, Vítek.

Sestava Horušice: Fritea - Radovnický L., Babinský, Mrkvička, Novák (46. Sommer), Hon, Rolenec D., Tyšer, Radovnický V., Kredl, Rolenec J.

Rozhodčí: Poklop Petr.

Zpět