Benago v Malíně dvakrát dohnalo dvoubrankovou ztrátu a přivezlo tři body

30.05.2018 12:03

Malín B - Bílé Podolí B 4:5 (3:2) 

Benago je zpět na vítězné vlně - po výhře na Klukách přivezli hráči podolské rezervy další tři body ze hřiště soupeře, když dvěma góly v poslední desetiminutovce otočili nepříznivý vývoj zápasu. Trefil se dvakrát Švadlenka a dále Vítek, Weinlich a Skala. 

Podolští začali lépe a v 7. minutě se k hlavičce dostal Tomáš Švadlenka, zahřívací zákrok však brankář Kořínek zvládl. O minutu později se do gólové šance dostal Fejfar, ale pálil vedle. V 17. minutě už se skóre měnilo: Jan Švadlenka našel přesně Vítka, který rozvlinil sít - 0:1. V další šanci vychytal Fejfara Kořínek. Podolští byli lepší a nic nenasvědčovalo scénáři v následujících minutách: domácí dali za tři minuty tři góly a najednou museli Podolští dotahovat dvoubrankové manko! Nejprve po rychlém protiútoku skóroval Jeřábek, následně po samostatné akci zvýšil Mukařovský, aby následně do rozhozené podolské obrany zasadil třetí úder po pěkné akci Schwarz - 1:3. Podolští se dlouho nemohli z nepříznivého vývoje vzpamatovat, až ve 40. minutě zahrozil Horký, ale střílel nad bránu. Naštěstí se ještě do poločasu podařilo snížit Tomáši Švadlenkovi po přihrávce Fejfara - 3:2. 

Zatímco Tomáš řádil v útokou, jeho bratr Jan v 54. minutě vykopával míč na brankové čáře a zachránil tak Kobylky od čtvrté pohromy. Jenže ta na sebe nenechala dlouho čekat: v 55. minutě zvýšil na 4:2 Jeřábek. Domácí se z dvoubrankového vedení neradovali dlouho: po přihrávce Weinlicha dostal hosty na dostřel opět Tomáš Švadlenka - 4:3. Stejný stav zůstal i po dvou šancích domácích, které zlikvidoval Beran. V 80. minutě přišlo vyrovnání, když Štočkův centr umístil do branky Weinlich - 4:4. Penalty razantně odmítl Skala, který po rozehraném trestném kopu zamířil přesně a vystřelil tři body - 4:5! 

V hodně divokém zápase domácím nestačilo k zisku bodů vedení 3:1 ani 4:2, Podolští dokázali v poslední desetiminutovce skóre otočit. Podolská rezerva se dostala už na čtyřicetibodovou hranici, která zajišťuje plusové zhodnocení v celkové tabulce pravdy a aktuálně stačí na páté místo jen o skóre za čtvrtým Zbýšovem. V dalším kole mají Kobylky volno, protože svůj zápas s Křeseticemi si předehráli už 8. května. 

Branky: 23. a 56. Jeřábek, 24. Mukařovský, 26. Schwarz - 43. a 58. Tomáš Švadlenka, 17. Vítek, 80. Weinlich, 87. Skala. 

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Štoček, Jansa - Horký (67. Procházka), Skala, Josef Fejfar, Vítek (46. Weinlich) - Chmelař, Tomáš Švadlenka (79. Dastych). 

Sestava Malín B: Kořínek - Schwarz, Procházka, Šťastný, Řípa, Vala, Schwarz, Jeřábek, Mukařovský, Vokoun, Dytrych. Střídali: Kraus, Řípa, Handa, Husa. 

Rozhodčí: Poklop Petr.

Zpět