Benago v Malíně prohospodařilo dvoubrankový náskok, přesto nakonec vyhrálo brankou z poslední minuty

21.10.2018 18:24

Malín B - Bílé Podolí B 3:4 (0:2)

Podolští aby si pomalu zvykali, že se začíná hrát později, protože soupeř shání hráče. Stejně jako o týden dříve Červené Janovice, tak i Malín začal jen v deseti, až po půlhodině dorazil jedenáctý hráč. Podoltší přesilovku prohospodařili a nakonec je to málem stálo body. Až v poslední minutě totiž rozhodl Tomáš Švadlenka gólem na 4:3.

Ale popořádku: v první půli byla hra vyrovnaná - domácí i v deseti dokázali podržet míč a i když se do šancí nedostávali, herně na tom nebyli špatně. Podolští museli útočit do plných, což se jim vůbec nedařilo. Zahrozili až po chybách domácí obrany: Skala vystihl malou domů, ale trefil jen Vojtíška. Ve 24. minutě už se skóre měnilo - po aktivním napadání ukořistil míč Kachmarskyy pro Štočka, který technickým obloučkem zavěsil - 0:1. Jenže místo potvrzení náskoku dostali domácí šanci na vyrovnání: po rohovém kopu se míč snažil odkopnout Skala, ale trefil se do ruky, což je učebnicová záležitost, kdy se ruka nepíská. Rozhodčí Uher však penaltu odpískal. Jeho chybu napravili sami domácí, kteří penaltu neproměnili - Berana zachránilo břevno. Ještě do poločasu se Podolští dočkali druhé branky - Šváb z vápna prostřelil hradbu těl a uklidnil Kobylky před cestou do kabin - 0:2.

Do druhého poločasu poslali domácí brankáře Vojtíška do útoku a do pěti minut bylo vyrovnáno! Nejdříve snížil Řípa a v 50. minutě Vala z dorážky vyrovnal na 2:2. Domácí byli při chuti a Beran se musel ohánět, když zlikvidoval samostatný únik v 58. minutě. V 65. minutě po Štočkově centru opět vrátil vedení hostům Švadlenka, který přeloboval brankáře - 2:3. Zde je potřeba naopak rozhodčího Uhera pochválit, protože správně vyhodnotil, že nešlo o ofsajd, který odmával domácí pomezní. Podolští se opět dostali do tempa a byli lepší, ale šance zahazovali - Kupka po Horkého centru bránu přestřelil, další Horkého finální přihrávku nevyužil Štoček, který z 10 metrů také přestřelil. Švadlenka šel sám na brankáře, udělal mu kličku, ale míč z prázdné brány vykopl obránce. Z následného rohu se dostal k hlavičce Kupka, jenže brankáře opět zastoupil hráč na brankové čáře. Ale šance byly k vidění i na druhé straně - Beran musel rychle k zemi, aby uhasil dva samostatné úniky! V 86. minutě však ani on nestačil na zakončení Valy - 3:3. Poslední pětiminutovka byla opravdu divoká - Švadlenka z dalšího samostatného úniku gól nedal, o minutu později na druhé straně opět Beran čaroval, když zneškodnil další nájezd. Penaltový rozstřel se však přece jen nekonal - Kupka poslal přesný centr na Švadlenku, který zakončil přesně k tyči - 3:4. V neuvěřitelném závěru mohli domácí ještě vyrovnat, ale branku přestřelili.

Ve velmi zajímavém zápase byli Podolští nakonec šťastnéjší, ale zápasu by spíše slušela remíza. Benago si připsalo čtvrté vítězství v řadě, což se odráží také na tabulce, kde Kobylky stále drží skvělé páté místo. V příštím kole hraje benago doma proti Záboří nad Labem. Hraje se v sobotu od 14:30.

Branky: 48. Řípa, 50. a 86. Vala - 24. Štoček, 44. Šváb, 65. a 90. Švadlenka.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Šálený, Šilha, Jansa - Horký, Šváb (60. Kupka), Skala, Novotný - Kachmarskyy (60. Tomáš Švadlenka), Štoček.

Sestava Malín: Vojtíšek - Schwarz, Kraus, Jeřábek, Vala, Řípa, Churavý, Husa, Handa, Schwarz, Kraus.

Rozhodčí: Uher Jiří.

Zpět