Benago v posledním zápase podlehlo Horušicím

16.06.2018 13:06

Bílé Podolí B - Horušice 3:5 (2:1)

Netradičně v sobotu dopoledne sehrálo podolské benago poslední zápas sezóny proti Horušicím. Poločasové vedení díky brankám Horkého a Horálka Podolští neudrželi a po přestávce čtyřikrát inkasovali. 

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí a dostali se také do šancí - Skala ještě střílel nad bránu, ale Horký se hlavou trefil přesně - 1:0. Také hosté měli šanci a Štoček musel předvést své brankářské umění. Ve 20. minutě však podolské brankář nestačil na hlavičku Tyšera - 1:1. Vrátit vedení zpět na stranu Kobylek mohl Švadlenka, ale dvě stoprocentní gólovky nevyužil. Pěknou střelu Šilhy z 35. minuty zastavila tyč! Chvilku před poločasovou přestávkou se přeci jenom domácí dočkali, když Horálek křižnou střelou zavěsil - 2:1. Tímto výsledkem skončil i poločas. 

Vstup do druhé půle se domácím vůbec nevydařil a hned ve 46. minutě musel Štoček předvést excelentní reflex, kterým vychytal střelu z bezprostřední blízkosti. Jeho spoluhráče však toto varování neprobralo a po chybě obrany přišlo vyrovnání - prosadil se Anton, 2:2. V 53. minutě se nechytatelnou střelou do šibenice prosadil Podhradský a hosté poprvé v zápase vedli - 2:3. Jenže to nebylo všechno - v 60. minutě zvýšil trestuhodně volný Tyšer na 2:4. Teprve za tohoto stavu se Podolští dostali do hry a mohli i snížit, ale Fedorovič dobře vyběhl proti Tomanovi a o chvíli později vychytal i Horálka. Na druhé straně se otevírat hostům prostor pro brejky a jeden z nich využil Anton - 2:5. Poslední gól zápasu a vlastně i celé sezóny si připsali Podolští, když Skala ideálně předložil míč Lukáši Tomanovi, který efektní patičkou upravil na 3:5. 

Je škoda, že poslední zápas benagu výsledkově nevyšel, ale hosté byli v zakončení efektivnější a díky tomu vyhráli zaslouženě. Nicméně deset jarních vítězství ve výsledku znamená 43 bodů páté místo, což je po nevydařeném podzimu velký úspěch. Benago bude i příští rok hrát III. třídu a na podzim bude chtít navázat na jarní výkony. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 4. Horký, 42. Horálek, 85. Toman - 20. a 61. Tyšer, 49. a 83. Anton, 53. Podhradský. 

Sestava FC: Luboš Štoček - Procházka (70. Jaroslav Štoček), Lukáš Toman, Radek Toman ml., Jansa - Horký, Skala, Šváb, Horálek - Šilha, Jan Švadlenka. 

Sestava Horušice: Fedorovič - Radovnický L., Radovnický V., Babinský, Novák, Anton, Cristea, Tyšer, Kredl, Sommer, Podhradský. Střídal: Sommer. 

Rozhodčí: Pařez Radek. 

Diváků: 40.

Video:

gól Františka Horkého

tyč Martina Šilhy

šance Jana Švadlenky

gól Miloše Horálka

zákrok Luboše Štočka

gól hostů

gól hostů

gól hostů

gól Lukáše Tomana

Zpět