Benago v přímém souboji uhájilo třetí místo před Žleby

29.04.2014 19:08

Bílé Podolí B - Žleby 4:1 (2:0)

Pokud by Žleby v Bílém Podolí vyhrály, vystřídaly by ho na třetím místě tabulky. Navíc trenér Žlebů Čepek zná místní prostředí, protože zde několik sezón trénoval. Nic takového se však nekonalo a všechny body zůstaly zaslouženě Kobylkám po vítězství 4:1.

Od začátku šli domácí za prolomením statistiky, že jako první budou inkasovat - v 1. minutě Kupka po Fejfarově centru hlavičkoval těsně vedle, o minutu později Spáčil vysunul Štočka, ale i on v gólové pozici minul Podaného bránu. V 15. minutě se Štoček postavil k trestnému kopu z ideální pozice, ale to si ještě seřizoval mušku a mířil vedle (viz video). Ve 28. minutě se z obdobné pozice Štoček trefil krásně do šibenice - 1:0 (viz video). Ve 33. minutě už to bylo o dva góly - Skala ideálně našel Doubka, který levačkou prostřelil brankáře - 2:0. V prvním poločase se hosté k přímému ohrožení Berana dostali jen sporadicky, několik centrů do vápna nebezpečných nebylo a střelu Formana do šibenice Beran vyrazil na roh. Poločas skončil vedením domácích 2:0.

Hned po půli přidali Podolští třetí úder - Čakovský si narazil s Doubkem a zakončil nekompromisně pod břevno - 3:0. Zápas se zdál rozhodnutý a domácí polevili, jenže Žleby se hned připomněly a Beran včasným vyběhnutím proti osamocenému Hronkovi zabránil snížení. V 58. minutě už se hosté radovali, když pěknou kombinaci do prázdné brány zakončil Horák - 3:1. V tomto úseku hry byli hosté lepší a sahali po snížení, ale Hronkovo bodlo Beran konečky prstů vyrazil na roh a několik dalších střel zblokovala obrana. Definitivní rozhodnutí přišlo z brejku v 73. minutě - Spáčil zpětnou přihrávkou trefil ruku obránce a rozhodčímu Pařezovi nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu. Luboš Štoček svým druhým gólem zvýšil na 4:1. Pátý gól mohl přidat Horký, ale na zadní tyči těsně nedosáhl na Doubkovu zpětnou přihrávku. Konec zápasu byl ve znamení diskuzí a nářků hostujících hráčů včetně lavičky, takže se na konečném stavu už nic nezměnilo.

Podolští mají aktuálně na třetím místě pětibodový náskok a v euforii medailových pozic si málokdo vlastně uvědomil, že jsme zachránění a III. třída se bude hrát i v příští sezóně. Cíl pro tuto sezónu je tedy splněn a ve zbytku jara si mohou hráči benaga zahrát pohodový fotbal a pobavit diváky. V dalším kole se jede na půdu Křesetic v sobotu, hraje se od 17 hodin. Souběh s áčkem je tentokrát nepříjemný, protože několik hráčů je na marodce a jejich start je nejistý.

Fotogalerie: FC BP B - Žleby

Branky: 28. a 73. z penalty Štoček, 33. Doubek, 48. Čakovský - 58. Horák.

Sestava FC: Beran - J. Švadlenka (46. R. Toman), Kupka, Šilha, Jansa - Fejfar (46. Čakovský), B. Šváb, Skala, Spáčil - Doubek, Štoček (78. Horký).

Sestava Žleby: Podaný - Zadina, M. Šindelář, Ronovský, Horák, Marousek, Půža, Trekoval, Forman, Němec, Hronek. Střídali: Semerád, Vojáček, J. Šindelář, Beránek.

Rozhodčí: Pařez Radek.

Diváků: 45.

Video:

přímý kop Luboše Štočka v 15. minutě

gól Luboše Štočka v 28. minutě

Zpět