Benago v souboji o první místo přehrálo Štrampouch

14.05.2012 15:36

Bílé Podolí B - Štrampouch 5:0 (2:0)

V tabulce první podolské benago hostilo druhý Štrampouch. Před tímto zápasem byl rozdíl dvoubodový, po pětigólovém přídělu zvýšili Podolští náskok na pět bodů. Ačkoli výsledek vypadá jednoznačně, do 30. minuty byla hra vyrovnaná a domácím pomohly až dvě slepené branky. Když po poločase přidali třetí, hosté rezignovali a hřiště ovládli Podolští.

Utkání bylo až do 30. minuty vyrovnané - obě obrany nepouštěly soupeře do šancí a tak se hrozilo převážně ze standartních situací. Hosté měli ve 30. minutě možnost jít do vedení, ale Nečas dokázal trestný kop výborným zákrokem vyrazit na břevno (viz video). Na druhé straně o dvě minuty později kopali domácí roh, Šváb míč přetáhl na zadní tyč, kde osamocený Toman trefil přesně (viz video) - 1:0. Ve 35. minutě bylo ještě veseleji - místo očekávaného centru do vápna Šváb míč "vykulil" Fejfarovi na velké vápno a ačkoli mířil doprostřed, rána jako z děla prošla až do sítě (viz video) - 2:0. Do přestávky už se skóre nezměnilo.

Ve druhé půli chtěli domácí hlavně udržet čisté konto a nepustit hosty k tvorbě hry. To se jim dařilo a sami v 54. minutě zvýšili - po faulu na Čakovského kopal z 20 metrů přímý kop Šváb a nemýlil se (viz video) - 3:0. Domácí se bavili fotbalem, dokázali si nahrát po zemi a bavili diváky. V 60. minutě si Šváb všiml, že brankář je na velkém vápně, a po přihrávce Tomana z první krásně brankáře přehodil - 4:0. V 72. minutě Šváb dokončil hattrick a opět to stálo za to - Dospěl vysunul Chmelaře, který místo zakončení patičkou uvolnil Švába a ten krásným obloučkem zvýšil už na 5:0. Hosté se snažili alespoň o čestný úspěch, ale s přímým kopem z 20 metrů si Nečas poradil, stejně jako s několika rohovými kopy. I na druhé straně mohl padnout gól, ale Vávrovu šanci brankář kryl (viz video). Utkání tak skončilo výsledkem 5:0.

Po dobrém výkonu se ze tří bodů zaslouženě radovali domácí, kteří stále procházejí soutěží bez porážky. Velká zkouška této série však čeká benago už o víkendu, kdy jede na půdu Záboří, jehož poslední výsledky hovoří o výborné formě (výhry ve Vrdech, v Chotusicích, doma Štrampouch 6:0).

Fotogalerie: FC BP B - Štrampouch

Branky: 33. Radek Toman, 35. Jakub Fejfar, 54., 60. a 72. Šváb

Sestava: Nečas - Doubek, Šilha, Jakub Fejfar, Heřmanský - Vávra, Radek Toman, Šváb (70. Jansa), Chmelař - Štoček (30. Čakovský), Kupka (60. Dospěl).

Video:

přímý kop hostů ve 30. minutě

gól Radka Tomana ve 33. minutě

gól Jakuba Fejfara ve 35. minutě

gól Bohuslava Švába v 54. minutě

šance Ondřeje Vávry v 76. minutě

Zpět