Benago v Tupadlech sahalo po bodu

08.04.2013 20:36

Tupadly B - Bílé Podolí B 2:1 (1:0)

Po odloženém domácím zápase s Ratajemi sehrálo podolské benago i druhý zápas na hřišti soupeře a i tentokrát šlo o vyrovnaný duel, který nakonec rozhodl větší důraz v zakončení domácích.

První poločas nabídl vyrovnanou bitvu o střed pole. Domácí se třikrát řítili do brejku po chybách v rozehrávce hostů, ale zakončení jim nevycházelo. Na druhé straně zahrozil Spáčil z trestného kopu z 20 metrů, s jeho střelou doprostřed však brankář neměl problém. Po centru Svobody se do zakončení dostal Doubek, jenže střílel nad, stejně jako Chmelař o chvíli později. Těsně před přestávkou pronikl do vápna Skala, jeho prudká přihrávka prošla napříč celým malým vápnem, ale nikdo z hostujících hráčů nedokázal tečovat do sítě. A tak přišel trest - už v nastavení Podolští propadli u lajny, přišla přihrávka za obranu na rozběhnutého Vondru, který prostřelil Nečase - 1:0.

Druhý poločas začali hosté náporem a touhou po vyrovnání, což se povedlo už v 51. minutě, kdy centroval Skala a Doubek hlavou vyrovnal - 1:1. Hosté byli při chuti a další gól mohl přidat Doubek po akci Kachmarského v 53. minutě, pálil však těsně nad. V 68. minutě domácí znovu vedli, když Vondra využil svého důrazu ve vápně a bodlem poslal domácí do vedení - 2:1. Hosté se nechtěli s nepříznivým stavem smířit a do vápna domácích létal jeden centr za druhým, ovšem zakončení se nedařilo - Doubek střílel nad, trestný kop z 16 metrů poslal nad Skala a ze stejné pozice o chvíli později pálil do zdi Spáčil. Kupkovu střelu zblokoval obránce na roh a závěrečný tlak, ve kterém hosté kopali pět rohů a vyběhl i brankář Nečas, zůstal bez gólového efektu, když v poslední šanci přestřelil Jansa.

Kobylky v závěru sahaly po remíze, která by vzhledem k průběhu zápasu byla možná spravedlivá, ale nakonec Tupadly oplatily Bílému Podolí podzimní porážku 2:1 a stejným poměrem dokázaly zvítězit. Hrstka diváků se rozhodně nenudila, obě mužstva předvedla, že fotbal hrát umí. Uvidíme, jestli benago předvede kvalitní výkon i proti lídrovi tabulky III. třídy - Sázavě B. Hraje se v neděli v 16:30 v Bílém Podolí.

Branky: 45. a 68. Vondra - 51. Doubek

Sestava FC: Nečas - Jakub Fejfar, Kupka, Šilha, Svoboda - Chmelař, Radek Toman, Skala, Spáčil - Kachmarskyy (75. Jansa), Doubek.

Zpět