Benago v Záboří prohrálo o gól

30.05.2019 12:42

Záboří nad Labem - Bílé Podolí 3:2 (2:1) 

Na horkou půdu do Záboří nad Labem jeli hráči podolského benaga usilovat o třetí příčku, kterou by v případě vítězství obsadili na úkor svého soupeře. Záboří sice ještě loni hrálo čtvrtou třídu, ale ihned po postupu se usadilo v první polovině tabulky a zařadilo se do okruhu adeptů na postup do okresního přeboru. To potvrdilo i v zápase proti Kobylkám, ze kterého bere tři body po výhře 3:2. 

Čtrnáctidenní volno, které podolské rezervě vzniklo neodehraným zápasem proti Malínu, jehož B tým soutěž po podzimu odhlásil, Kobylkám příliš neprospělo. Domácí byli od úvodu zápasu lepší a dokázali se prosadit i brankově: v 10. minutě Brzák přehodil brankáře a poslal Záboří do vedení 1:0. Ve 14. minutě už to bylo o dvě branky, když Kofroň proměnil samostatný únik - 2:0. Od další branky zachránil hosty Beran, který ve 20. minutě lapil gólovou šanci domácích. Ve 35. minutě měl opět Beran plné ruce práce při likvidování další gólovky. Hosté se několikrát v poločase osmělili, ale k brance to nevedlo. Až ve 44. minutě vyšachovali obranu domácích a Čakovský krásnou akci zakončil gólem na 2:1. Tímto výsledkem skončil i poločas.

Do druhého poločasu měli mít díky brance do šatny psychicky navrch hosté, ale bylo tomu naopak. Domácí dobře kombinovali, jenže se jim nedařilo přidat třetí pojišťovací branku. Až v 83. minutě zvýšil střídající Vobořil na 3:1 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže těsně před koncem dokázal na 3:2 snížit Šváb a znovu to bylo jen o gól. Bohužel na srovnání už bylo málo času a nedlouho po rozehrávce byl zápas ukončený. Domácí zvítězili 3:2.

Podolští v souboji o třetí místo nedokázali bodovat a dotáhnout se na svého soupeře, takže teď to vypadá, že Záboří třetí příčku uhájí. Kobylky klesly na páté místo, které však také není vůbec špatné, a bylo by dobré ho v posledních zápasech udržet před pronásledovateli. Další těžký zápas čeká benago v neděli, kdy do Bílého Podolí přijedou druhé Rataje nad Sázavou. Hraje se od 17 hodin.

Branky: 10. Brzák, 14. Kofroň, 83. Vobořil - 44. Čakovský, 90. Šváb. 

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Radek Toman ml., Šilha, Jansa - Horký, Skala, Luboš Štoček st. (68. Šváb), Frčka - Josef Fejfar, Čakovský. 

Sestava Záboří: Zeman - Král, Jelínek, Šudoma, Kredl, Klatka, Šubrt, Král, Kofroň, Zoubek, Brzák. Střídali: Havrilko, Hollas, Vobořil, Snížek. 

Rozhodčí: Ledvina Lubomír.

Zpět