Benago v Záboří třikrát skórovalo, ale na body to nestačilo

07.11.2019 21:37

Záboří nad Labem - Bílé Podolí 5:3 (2:1) 

V utkání dvou tabulkových sousedů zvládli lépe osmibrankovou přestřelku domácí, kteří si tak upevnili třetí místo. Za Kobylky skóroval dvakrát Iulian a jednou Bročka, ale na body to tentokrát nestačilo. 

Domácí na nic nečekali a hned v úvodu se vrhli do útoku: ve 2. minutě musel zasahovat Staš proti střele z vápna. V 16. minutě se poprvé měnilo skóre, když chybu obrany využil Šubrt - 1:0. Hosté odpověděli krásnou střelou Radovnického, která však v síti neskončila, protože ji zastavila tyč. Nevyrovnal ani Štoček st., jehož střelu z nadějné pozice dokázala zblokovat obrana na roh. A tak udeřilo na druhé straně: ve 30. minutě přehodil Kofroň Staše a bylo to 2:0. Vzápětí se však dočkali také hosté, když Švábův centr usměrnil za Zemanova záda Iulian - 2:1. Do poločasu už se skóre nezměnilo. 

Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a hned z toho byla branka na 3:1. Podolští se chtěli opět přiblížit na rozdíl jediné branky, ale Iulian ztroskotal na domácím brankáři. Na druhé straně zase Staš zneškodnil šanci Záboří. V 63. minutě se podruhé v zápase prosadil Iulian po centru Štočka ml. z trestného kopu - 3:2. S góly se roztrhl pytel v poslední desetiminutovce: v 80. minutě zvýšil na 4:2 Hollas, ale v 89. minutě ještě vykřesal jiskřičku naděje pěknou střelou z vápna Bročka - 4:3. Jenže než se Podolští mohli dostat k závěrečnému náporu, už to zase bylo o dvě branky - na konečných 5:3 upravil Hollas. 

Podolští nesehráli špatný zápas, ale za dobře technicky vybavenými a střelecky velmi efektivními domácími hráči vždy o gól nebo dva zaostávali. Výsledkem je prohra 5:3 a propad na 6. místo v tabulce. Benago už 4 zápasy tříbodově nevyhrálo, a tak by nebylo špatné doma proti Ratajím opět najet na vítěznou vlnu ze začátku soutěže. Hraje se v sobotu od 14 hodin. 

Branky: 16. Šubrt, 30. a 48. Kofroň, 80. a 90. Hollas - 35. a 63. Iulian, 89. Bročka. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa (7. Bročka) - Horký (57. Alberto), Štoček ml., Štoček st., Šváb (80. Forst) - Iulian, Radovnický (80. Jukl). 

Sestava Záboří: Zeman - Klatka, Jelínek, Kredl, Král S., Vorlíček, Král J., Vobořil, Kofroň, Kotrba, Šubrt. Střídali: Kašík, Hollas, Krátký, Pospíšil. 

Rozhodčí: Šanda Josef.

Zpět